Български  English  
ЦСКА - ОБЕДИНЕНИ СПОРТНИ КЛУБОВЕ
потребители: 138 895

Да спасим хандбалния ЦСКА
понеделник 01 юни, 2020

 
Да спасим хандбалния ЦСКА

Хандбалният ЦСКА започна дарителска кампания като последен шанс за оцеляването си, с девиза: „Да върнем децата на игрището!“ 

ЦСКА е най-успешният хандбален клуб в България, който има спечелени 10 титли на страната при мъжете и още 12 при жените. Отделно “червените” притежават във витрината си 10 Купи на България за мъже и 8 за жени.

Състезателите на ЦСКА дълги години са били и гръбнака на националните ни отбори. През годините в редиците на червените дори е имало повече национали, отколкото са титулярните състезатели. 

За съжаление, в последните години ХК ЦСКА изживява финансова криза, а заради натрупаните задължения няма право да кандидатства по проекти и програми. Приходи от спонсорство и дарения също няма. Ръководството е наясно, че финансовата ситуация в страната е меко казано сложна, заради която и клубът е на своя предел. Така в ход на отчаяние стартира дарителска кампания. 

Санитарният минимум от 30 000 лв. е необходими за ремонт на залата и прилежащите площи, погасяване на част от дълговете към Министерството на спорта и привличане на нови групи деца в клуба. 

Към момента ХК ЦСКА има действащи отбори само в три възрастови групи при юношите. Договор с клуба имат двама треньори, които не получават заплата от месеци. ЦСКА няма представителни отбори в мъжкия и женския профил, както и отбори подрастващи в женския профил.

Ръководството на клуба има подготвен оздравителен план, който може да бъде задействан едва след драстично намаляване на задълженията. С надежда поглеждаме към бъдещето, в което хандбалният ЦСКА отново ще бъде на върха, връщайки старата си слава на хегемон, както при мъжете, така и при жените.

Скъпи приятели, нуждаем се от вашата помощ! 

ПОМОГНЕТЕ НА ХК ЦСКА ТУК.

Сподели:          

SponsorsPetrol

acibademcityclinic

Костюми "HUGO BOSS"

Армейско пиво

Хотел "Камчия"

Sponsors

Copyright © 2023 ЦСКА
Всички права запазени.

Последвайте ЦСКА