Български  English  
ЦСКА - ОБЕДИНЕНИ СПОРТНИ КЛУБОВЕ
потребители: 138 270

Юноши на ЦСКА се включиха в турнир на Червена чета "Радецки"
понеделник 10 юни, 2019

 
Юноши на ЦСКА се включиха в турнир на Червена чета "Радецки"

През уикенда в Козлодуй се проведе петото издание на традиционния турнир по футбол, организиран от фен клуб Червена чета "Радецки". 

Стадионът в централната част на града прие мачовете от надпреварата. В нея се включиха училищни отбори от Враца, Панагюрище, Кнежа, Търнава, Оряхово, СУ "Христо Ботев" и СУ "Св. св. Кирил и Методий" от Козлодуй, както и сборна формация на ЧЧ Радецки.

В откриването на турнира се включиха инж. Весела Вълкова, заместник-кмет на община Козлодуй, Янчо Янков, директор Производство в "АЕЦ Козлодуй" ЕАД, Пламен Петков, гл. инж. в ДП РАО и Любомир Димитров, председател на "Червено Панагюрище". През първия ден се изиграха срещите от груповата фаза, а през втория ден се състояха финалът и двубоят за трето място.

В битката за титлата излязоха миналогодишният първенец - СУ „Св. св. Кирил и Методий" и врачанската формация, водена от Славчо Славчов. Срещата бе изключително равностойна и завърши наравно 1:1. При изпълнението на дузпите по-точни се оказаха врачани, които победиха с 5:4. След контестация от домакините обаче се оказа, че в отбора на гостите е играл некартотекиран играч и организаторите присъдиха служебна победа на "Св. св. Кирил и Методий". За републиканския шампион по борба Димитър Георгиев и компания остана второто място, въпреки че не загубиха нито една среща и според специалистите са били най-стойностният тим. В мача за бронза Кнежа победи ЧЧ Радецки. Всички участници в турнира получиха от организаторите екипи и топки, а призьорите - купи и медали. Валентин Валентинов от врачанския тим получи награда за феърплей.

Специални гости на турнира бяха юношите на ЦСКА от набор 2005 с треньор Антон Димитров. Те изиграха контрола срещу Първа Атомна (р. 2005 г.). Армейците победиха с 5:1 своите връстници, но важен от тази среща не беше резултатът, а приятелствата, които създадоха децата помежду си. След двубоя домакините от ЧЧ Радецки заведоха армейците на посещение в Национален музей "Параход Радецки", а организаторите бяха предвидили и свободно време в един от басейните в града, където децата успяха да се разхладят.

Гостите засипаха със суперлативи Алекси Христов, Петър Сакалиев, Георги Павлов, Мирослав Иванов и Бисер Пенков за перфектната организация на турнира.

Сподели:          

SponsorsA 1

A1 MaxSport

Petrol

acibademcityclinic

Костюми "HUGO BOSS"

Армейско пиво

Хотел "Камчия"

Sponsors

Copyright © 2022 ЦСКА
Всички права запазени.

Последвайте ЦСКА