Български  English  
ЦСКА - ОБЕДИНЕНИ СПОРТНИ КЛУБОВЕ
потребители: 138 415

Ръководството на ЦСКА връчи специален плакет на Чичо Граф за рождения му ден (СНИМКИ)
понеделник 04 юли, 2022

 
Ръководството на ЦСКА връчи специален плакет на Чичо Граф за рождения му ден (СНИМКИ)

Вчера един от най-изявените фенове на ЦСКА Христо Христов - Чичо Граф навърши 70 години. Той е закърмен е с армейската идея откакто се помни. Ицо е роден на 3 юли 1952 г, завършил е икономика в Ростов на Дон.

От февруари миналата година Христов е уредник на Музея на спортната слава на ЦСКА. Графа замени доайена на спортната журналистика и историк на червените Александър Манов, който си отиде от този свят в края на 2020 г. Привърженик на ЦСКА от края на 50-те, Христов е и запален колекционер на всевъзможни материали за клуба.

За Графа няма спирачки, няма "железни завеси" и "студени войни". Нищо, ама нищо не може да го спре. Той е на "Анфилд" още през март 1982 година, когато ЦСКА губи с 0:1 от Ливърпул в онзи луд четвъртфинал за КЕШ. Той е и сред 70-те хиляди на "Васил Левски" две седмици по-късно, когато червените късат главата на европейския футболен крал. 

Христо Христов е един от малкото останали колекционери на значки в България. От 1965 година събира лого-символи на автомобили, камиони и автобуси. Всъщност, автомобилите са другата му огромна страст. Посетил е много автосалони в Европа и в света. А футболните му колекции (билети, програми, дипляни, пожълтели от времето вестници и списания) нямат край.

Той никога не е пренебрегвал семейството, роднини, приятели и работата, но ЦСКА винаги ще бъде неговото голямо АЗ.

Днес на специално тържество в ресторанта на стадион "Българска армия" той бе награден от изпълнителния директор на клуба Филип Филипов със специален плакет в знак на уважение и признателност от ръководството ЦСКА за неговия принос към любимия отбор. Чичо Граф получи и официалната фланелка на ЦСКА  за новия сезон със символичния номер 70 и прозвището му "Ицо Графа".

Ръководители, журналисти, привърженици, близки и познати на уредника на музея уважиха празника му, като му поднесоха куп приятни изненади!

Пожелаваме на чичо Граф много здраве, щастие, късмет и още дълги години да се радва на успехите на любимия ЦСКА!

 
Сподели:          

SponsorsA 1

A1 MaxSport

Petrol

acibademcityclinic

Костюми "HUGO BOSS"

Армейско пиво

Хотел "Камчия"

Sponsors

Copyright © 2022 ЦСКА
Всички права запазени.

Последвайте ЦСКА