Български  English  
ЦСКА - ОБЕДИНЕНИ СПОРТНИ КЛУБОВЕ
потребители: 137 280

ЦСКА - начин на живот
вторник 09 май, 2017

 
ЦСКА - начин на живот

Много се пише, разсъждава и спори в последно време върху това кой, колко и по какъв начин защитава позицията си на привърженик на ЦСКА!
С други думи - кой ПО и кой НАЙ фен!
Много ни е важно да участваме в класации, да налагаме норми и да заклеймяваме тези, които не изповядват собствените ни принципи за израз на пристрастие...
Ама, много ви моля, нека не налагаме на никой как да обича, защитава или да се числи към една общност, която е припознал за своя.
Едни подкрепят вишегласно и показно, други мълчаливо и ненатрапчиво. Пак е любов, равна по сила и обратна по безразличие!
И докато някои умуват как да измислят силомер за отчитане на фенската любов, други се събуждат и вървят усмихнати от седмици, защото и за най-отявлените ни критици е видно, че ЦСКА върви нагоре!
Че не просто се стремим към челните позиции в класирането, ами и че се предприемат действия, които да гарантират устойчивост и перспектива в резултатите на любимия отбор!
Присъствието на стадиона е похвално, адмирации за всички, които успяват да организират времето и ангажиментите си така, че всяка седмица да са до отбора. Но това не ни дава право да заклеймяваме като по-малки или никакви фенове онези, които виждаме рядко по трибуните .
Повярвайте, за тях присъствието е не по- малък празник, особено когато за да са до отбора си са "надбягали" срокове, "излъгали" обстоятелствата или рискували резултати в работата си.
Любовта към ЦСКА не е мода, не влиза в рамка и не е по шаблон !
Тя се възпитава, превръща се в идеология и политика на поведение.
Тя почива на познания върху историята на клуба, тя се калява в мракобесните времена на неуспехи, репресии и отявлени атаки... които обаче не я разколебават, а напротив!
Когато си убеден в отношението си, когато си запознат с изобилстващите примери и доказателства за силата на ЦСКА през годините, няма средства (било то парични или насилствени), които да подложат тази отдаденост под въпрос.
Препятствията, стояли на пътя на отбора през годините, изпитанията, през които е преминал, преминава и ще продължи да преминава, са акумулирали огромна любов у привържениците на ЦСКА и ще е престъпление, ако на тази любов се търси сметка или й се налагат мерни единици!

Любовта е статукво, ЦСКА - начин на живот!

"В червено-бяло бият нашите сърца!
Само ЦСКА до края на света !"

Алено Момиче

Сподели:          

SponsorsA 1

A1 Wallet

Petrol

acibademcityclinic

Костюми "HUGO BOSS"

Армейско пиво

Хотел "Камчия"

Sponsors

Copyright © 2021 ЦСКА
Всички права запазени.

Последвайте ЦСКА