Български  English  
ЦСКА - ОБЕДИНЕНИ СПОРТНИ КЛУБОВЕ
потребители: 137 935

Битката ще бъде на живот и смърт и ние ще я спечелим
събота 15 април, 2017

 
Битката ще бъде на живот и смърт и ние ще я спечелим

В навечерието сме на най-големия православен празник. Денят, в който доброто побеждава злото, любовта надделява над предателството, и чрез вярата вечността преодолява смъртта. Ден, не само за тържество, но и за размисъл и пречистване. Добре е да се опитаме да бъдем по-добри и благородни, да обичаме близките си и да простим, ако не на враговете си (за тях и великодушното снизхождение е достатъчно), то поне на приятелите, които с нещо са съгрешили към нас.

Нека не прозвучи като Богохулство или неуважение към религиозните чувства на когото и да било, но се налагат много аналогии със съдбата на нашия любим клуб ЦСКА, който за нас също е религия. И той бе преследван дълги години от чужди и предаден от свои, изживя страданията в ада на аматьорския футбол, но се възроди и се изправи за нов победоносен поход. Не бе изоставен от своите привърженици нито за миг, защото вярата и любовта към Червената идея е по-силна от всякакви материални препятствия и юридически параграфи.

Само преди два дни тази вяра отведе най-преданите привърженици в Пловдив, където любовта и безграничната им подкрепа, съчетани с Армейския дух и майсторството на отбора, донесоха важна победа. Още по-ясно това ще се види в края на седмицата, когато хиляди Червени сърца ще напълнят стадиона за мач с клуба, който в момента най-ярко символизира грозната картина на злото в българския футбол, за да покажат по категоричен начин, че бъдеще ще има само този клуб, който има многобройна и безкрайно обичаща публика зад себе си.

Спечелихме тежки битки. Спасихме клуба си и го върнахме в елита на българския футбол. Сега ни предстои последната решителна битка, битката за нашия Храм „Българска армия" и базата в Панчарево. Тях няма да дадем, ако се наложи и кръвта си ще пролеем. Наскоро показахме на натрапниците, посегнали към нашите символи, че сме готови с телата си да защитим честта и достойнство си. Ако потрябва, ще бъдем много повече и още по-решителни и жертвоготовни.

Вече чувам бойните призиви и плющенето на знамената. Скоро железните червени редици ще започнат да се попълват с верни и предани достойни жени и мъже. Нека това да прозвучи като сериозно предупреждение към враговете и към властници, които биха тръгнали срещу народната воля. Битката ще бъде на живот и смърт и ние ще я спечелим, защото правото е на наша страна. На наша страна е и силата. Силата на любовта!

Празнувайте, Армейци! Празнувайте, но и се гответе, ако се наложи, за жестока битка в името на бъдещето на любимия ЦСКА!

Пламен Живков

Сподели:          

SponsorsA 1

A1 MaxSport

Petrol

acibademcityclinic

Костюми "HUGO BOSS"

Армейско пиво

Хотел "Камчия"

Sponsors

Copyright © 2022 ЦСКА
Всички права запазени.

Последвайте ЦСКА