Български  English  
ЦСКА - ОБЕДИНЕНИ СПОРТНИ КЛУБОВЕ
потребители: 138 440

Кикбокс и Муай Тай за нашите деца! Ела в отбора! Стани шампион!
петък 26 март, 2021

 
Кикбокс и Муай Тай за нашите деца! Ела в отбора! Стани шампион!

Армейци,

Спортен клуб ЦСКА Кикбокс и Муай Тай набира групи за деца 6г-10г./11г.-12г./13г-14г.

Тренировките ще се провеждат от понеделник до петък в предиобедни и следобедни часове в удобно за вас време.

Треньор - Станислав Бахчеванов, телефон за връзка - 0877882448.

ЗНАЧЕНИЕТО НА СПОРТА ЗА ДЕЦАТА

Деца и спорт – две неща, които са неизменно свързани. Никоя друга дейност не предоставя на децата такива възможности да развият положителни черти на характера и да усвоят житейски ценности, както прави спортът. Подобряването на физическото и психическото развитие със сигурност е най-важният принос на спорта за децата. Чрез него те развиват физически умения, създават нови приятелства, забавляват се, учат се да бъдат членове на екип, научават се на справедлива игра, подобряват самочувствието си. Когато говорим за деца и спорт, няма как да се фокусираме само върху физическите аспекти. За тях това е нещо много повече – приятелства, стремеж, уроци и щастливи мигове.

Развитие на самочувствие: Доста проучвания сочат, че участието в спортни занимания помага на децата да развият увереност и самочувствие. Жестове като поздрав от съотборник, потупване по рамото или ръкостискане в края на мача, изграждат увереност. Също думите на треньора, усещането, че някой вярва в успеха ти и иска да си победител е много ценно за подрастващите. Виждайки го в други социални роли, освен родителите, окуражава децата и ги кара да вярват в собствените си умения повече. Конструктивната критика в спорта пък ги прави по устойчиви психически и им помага да приемат слабите си страни и да работят за подобряването им.

Социални умения: Участието в спорт помага на децата да развият социални умения, които ще им служат цял живот. В повечето неща в живота има победители и губещи. Чрез спорта децата се научават да бъдат “спортсмени”. Учат се да се справят със загубата, а не да се чувстват напълно победени. Знаят как да се изправят и да продължават напред. Чрез спорта деца научават, че понякога ще губиш, но това е нормално и най-важното е да станеш и да бъдеш по-добър следващия път.

Поддържане на дисциплина: Всеки спорт изисква дисциплина. Тази дисциплина може да е физическа, психическа или тактическа. Без самоограничение и контрол няма как да станеш по-добър спортист. Независимо дали е групов или индивидуален, спортът приучава към организация на времето, спазване на срокове, набелязване и постигане.  Спортът дава на децата възможност да видят как работи това правило на практика. Всеки трябва да помогне с каквото може и всеки един е важен, защото имаме различни таланти. Детският характер и морални принципи се формират чрез честна игра. Децата, които активно се занимават със спорт, могат да бъдат добри модели за подражание на своите връстници. Спортните занимания им позволяват да създадат приятелства, които иначе може би няма да се осъществят. Спортът обединява хора от цял ​​свят, независимо от тяхната националност, религия, култура или цвят на кожата. Работата в екип и ползите от социалното взаимодействие също се виждат най-добре в спорта. Децата се научават, че успехът е плод на общите усилия на отбора. Учат се и как да печелят с класа и да губят с достойнство.

Нека децата ни растат здрави и щастливи, спортувайки! 

Елате в отбора! 

ЦСКА ВИ ОЧАКВА, ШАМПИОНИ!

Сподели:          

SponsorsA 1

A1 MaxSport

Petrol

acibademcityclinic

Костюми "HUGO BOSS"

Армейско пиво

Хотел "Камчия"

Sponsors

Copyright © 2022 ЦСКА
Всички права запазени.

Последвайте ЦСКА