Български  English  
ЦСКА - ОБЕДИНЕНИ СПОРТНИ КЛУБОВЕ
потребители: 137 890

Кикбоксът вече е част от семейството на олимпийските спортове
сряда 16 декември, 2020

 
Кикбоксът вече е част от семейството на олимпийските спортове

Световната асоциация на кикбокс организациите WAKO е официално част от Европейското Олимпийско Семейство и допусната до Европейските игри през 2023 година . Новината, която отваря нова страница в историята на световния кикбокс, обяви снощи лично действащият президент на WAKO г-н Истван Кирали в личния си профил  във фейсбук.

Припомняме, че WAKO беше приета за нов член в Европейския Олимпийски Комитет на 30 ноември 2018 година. Тя е международна организация, развиваща аматьорския кикбокс. 

Асоциацията организира първенства и регламентира турнири в седем стила – четири на татами и три на ринг. Световни първенства по регламента на WAKO се организират веднъж на две години, а всяка държава може да има по един член в категория. Така всяка държава, включително и България, ще може да участва в Олимпийските игри през 2023-та година с по един състезател във всяка категория. 

Това дава допълнителен стимул и мотивация на всички бойци от боен клуб по кикбокс и муай тай ЦСКА, за още по-голямо себераздаване в тренировките и борба за класиране на следващата Олимпиада. 

Сподели:          

SponsorsA 1

A1 MaxSport

Petrol

acibademcityclinic

Костюми "HUGO BOSS"

Армейско пиво

Хотел "Камчия"

Sponsors

Copyright © 2022 ЦСКА
Всички права запазени.

Последвайте ЦСКА