Български  English  
ЦСКА - ОБЕДИНЕНИ СПОРТНИ КЛУБОВЕ
потребители: 138 270

До армейците (ВИДЕО)
понеделник 14 септември, 2020

 
До армейците (ВИДЕО)

Армейци,

уведомяваме Ви, че ръководството на ЦСКА подаде жалба по надлежния ред и в необходимия срок до спортно-техническата комисия и съдийската комисия на БФС срещу  отсъжданията на съдийската бригада на срещата от петия кръг на Първа лига между отборите на Черно море и ЦСКА, игран на 12 септември (събота) на стадион "Тича" във Варна. 

За пореден път ставаме свидетели как мач изпълнен с футболни достойнства, заряд и огромно значение за представянето и класирането на двата тима бива предрешен от съдийски грешки. 

След внимателен видеоанализ на целия двубой, считаме че бяха допуснати следните съдийски грешки в наш ущърб:

1. В 5:32 минута изключително грубо влизане на Панайотов (71) от състава на Черно Море срещу Георги Йомов (№30) от състава на ЦСКА. Базирайки се на наредбите за правилата на футболната игра, при остро влизане с опасност за здравето на противниковия футболист, извършителят на нарушението трябва да бъде санкциониран с жълт картон, но такъв не бива показан от главният рефер на мача Станислав Тодоров.

2. В 21:21 минута, очевидно нарушение – избутване с ръка на В. Попов (№6) от отбора на Черно Море срещу Стефано Белтраме (№10) от ЦСКА но, сигнал за нарушение няма.

3. Стигаме до една от най – фрапиращите грешки в мача допуснати от съдийската бригада секунди по-късно. Али Соу (№22) от отбора на ЦСКА е в  игрова ситуация, в непосредствена близост до играчите на Черно Море Д. Димов (№27) и Е. Янчев (№8). В същата ситуация вторият си отбелязва автогол. Гледайки всички записи от различни ъгли и камери, никъде не се вижда игра с ръка на нашия състезател. При попадението за ЦСКА страничният арбитър показва с жест, че голът е редовен, но С. Тодоров отново е на друго мнение и отсъжда свободен удар за домакините. 

4. В 24:19 минута отново бива подминато явно нарушение на Д. Димов (№27) срещу Стефано Белтраме (№10).

5. В 25:27 минута след изпълнение на свободен удар за ЦСКА се вижда явно задържане и свличане на земята на нашия състезател Юрген Матей (№2) от страна на И. Иса (№9), като нарушение и при тази ситуация не е отсъдено.

6. Бихме искали да  обърнем внимание и на изпълнението на аут от вратаря на Черно Море Г. Георгиев (№22), както през целия мач, така и конкретно в края  на първото полувреме. Изпълнението на два аута в 44:00 и 45:40 минута отнеха 90 секунди от срещата, но само с редовните устни забележки на арбитъра без официално предупреждение.

7. В 54:43 минута, след извършено нарушение от страна на футболиста на ЦСКА Амос Юга (№21) и даден сигнал от С. Тодоров, виждаме посягане, опит за удар и удар с крак, при спряна игра, от страна на Стефан Велев (№70). Санкция или дори устна забележка от главният съдия, който е на няколко метра от ситуацията НЯМА.

8. В 81:19 минута Валентин Антов (№26) от ЦСКА получава жълт картон при ситуация, в която дори не е извършено нарушение от негова страна.

9. В 89:13 минута футболистът на Черно Море Е. Янчев (№8) играе с ръка в наказателно поле, което бе видно както в реално време, така и от всички видеоповторения на въпросната ситуация, но главният арбитър отново остана безмълвен и не посочи бялата точка.

Категорично заявяваме, че според нас решенията на съдийската бригада във всички тези ситуации повлияха на крайния изход от срещата и настояваме жалбата ни да бъде разгледана прецизно и да се вземат необходимите мерки, за да не се стига повече до подобни отсъждания, които явно подпомагат или ощетяват даден отбор. Нека всеки един от реферите да поеме своята отговорност, защото само по този начин и те самите биха развили своите професионални качества и умения. 

ЦСКА като сериозен и отговорен клуб винаги е настоявал за честна игра и справедливост, защото само по този начин един клуб израства и феновете му се наслаждават на заслужени победи и успехи!

С интерес ще следим какво ще се случи с жалбата ни и какви мерки ще бъдат предприети, като разбира се своевременно ще информираме цялата футболна общественост за резултатите от  всичко това.

Надяваме се на бързи, адекватни и справедливи решения! 

ВИЖТЕ ВИДЕО С НЯКОИ ОТ СПОРНИТЕ ОТСЪЖДАНИЯ В ДВУБОЯ!

Сподели:          

SponsorsA 1

A1 MaxSport

Petrol

acibademcityclinic

Костюми "HUGO BOSS"

Армейско пиво

Хотел "Камчия"

Sponsors

Copyright © 2022 ЦСКА
Всички права запазени.

Последвайте ЦСКА