Български  English  
ЦСКА - ОБЕДИНЕНИ СПОРТНИ КЛУБОВЕ
потребители: 138 765

Хокейният ЦСКА U16 ще участва в Карпатската лига
събота 20 юли, 2019

 
Хокейният ЦСКА U16 ще участва в Карпатската лига

През предстоящия сезон ЦСКА ще участва в реномираната Карпатска юношеска хокейна лига (CJHL). По този начин България за първи път ще има представител в лигата, по-конкретно в дивизията до 16 години (U16), където има отбори и от Словакия, Беларус, Унгария, Полша, Украйна, Румъния, Литва и Сърбия.

"Още по време на предишния сезон имаше повишен интерес от клубове за включване в CJHL. В крайна сметка трябваше да откажем на няколко. 16 отбора имаха сериозен интерес да участват в тази възрастова група, но за съжаление не можем да приемем всички, тъй като сме лимитирани до две групи от по 7 отбора", заяви Петер Клочанка, директор на CJHL.

"Много сме горди да приемем шест нови отбора. Три от тях разширяват границите на лигата извън района на Карпатите - беларуският СДЮШОР Минск беше гост в третия кръг през миналия сезон, а сега вече е редовен участник заедно с другите два нови отбора - ЦСКА София и Балту Айниай, които ще представят съответно България и Литва", продължи той.

"Целта ни е с участието си в Карпатската хокейна лига, хокеистите на ЦСКА да увеличат броя мачове за сезона, да придобият необходимия опит и да станем една истинска конкуренция за европейските отбори. Искаме да привлечем вниманието на обществото и на бъдещи спонсори за финансова подкрепа. Цената на час лед е изключително висока, а едно добро представяне изисква добра подготовка с повече тренировки", споделиКирил Ходулов, председател и треньор на Спортен клуб "ЦСКА-хокей".

"За първи път български отбор е приет да участва в елитна хокейна лига. Горди сме, че ни приеха и предоставиха възможността да играем с толкова добри отбори. Вярвам, че голяма част от момчетата, които ще играят за ЦСКА, един ден ще стигнат до националния отбор за мъже", завърши Ходулов.

Първият кръг от Карпатската лига до 16 години за сезон 2019/2020 ще се проведе в Требишов (Словакия) на 23 - 25 август 2019 година.

Сподели:          

SponsorsA 1

A1 MaxSport

Petrol

acibademcityclinic

Костюми "HUGO BOSS"

Армейско пиво

Хотел "Камчия"

Sponsors

Copyright © 2022 ЦСКА
Всички права запазени.

Последвайте ЦСКА