Български  English  
ЦСКА - ОБЕДИНЕНИ СПОРТНИ КЛУБОВЕ
потребители: 137 935

Армейски сърца спасяват животи във ВМА
петък 14 юни, 2019

 
Армейски сърца спасяват животи във ВМА

Армейски сърца се обединиха зад каузата "Дари кръв, спаси живот!" навръх 14 юни - Световния ден на кръводарителя. Представители на ЦСКА и лекари под пагон от Военномедицинска академия дадоха личен пример как един благороден жест може да даде шанс за живот на много болни в беда.

Сред кръводарителите беше треньорът на ЦСКА U15 Атанас Борносузов. Легендарният Георги Велинов също подкрепи кампанията.

"Дарих кръв за първи път. Доскоро имах грешна представа за кръводряването, но се поинтересувах, след като клубът организира кампанията и разбрах, че е много полезно и не е страшно. Самият процес продължи 5-6 минути, чувствам се добре и със сигурност ще дарявам и за в бъдеще. Разбрах, че може да се дарява през 2 месеца, следващият път ще доведа и мои приятели. Призовавам всички хора да даряват кръв, защото не ни струва нищо, а спасяването на човешки животи е безценно", заяви Атанас Борносузов пред CSKA.BG.

В кампанията на ЦСКА и ВМА застанаха и от Командването на силите за специални операции на Българската армия - военните, които бяха част от незабравимия празник по случай 70-годишния юбилей на ЦСКА. Екип на Кръвния център ще отиде на място в Пловдив на 21 юни при командосите, които искат да спасят тежко болни пациенти.

Преливането на кръв и кръвни продукти ежегодно спомага на милиони хора в целия свят. Не се страхувайте да спасявате и вие човешки животи. Всеки желаещ може да дари кръв в Центъра по трансфузионна хематология на ВМА всеки ден от 08:30 до 16:00 часа.

ДАРИ КРЪВ - СПАСИ ЖИВОТ!

Сподели:          

SponsorsA 1

A1 MaxSport

Petrol

acibademcityclinic

Костюми "HUGO BOSS"

Армейско пиво

Хотел "Камчия"

Sponsors

Copyright © 2022 ЦСКА
Всички права запазени.

Последвайте ЦСКА