Български  English  
ЦСКА - ОБЕДИНЕНИ СПОРТНИ КЛУБОВЕ
потребители: 138 765

Напусна ни полковник Георги Христов
вторник 18 декември, 2018

 
Напусна ни полковник Георги Христов

Армейци,

с прискърбие ви съобщаваме, че тази сутрин в дома си е починал полковник Георги Христов - един от основоположниците и строител на много от днес съществуващите бази на ЦСКА, дългогодишен началник на армейския клуб.

Като председател на ЦСКА и по-късно като председател на БСФС, Георги Христов има огромен принос за големите успехи на българския спорт, постигнати през 70-те и 80-те години. При неговото управление спортистите на ЦСКА във всички спортове спечелват стотици медали от Европейски, Световни първенства и Олимпийски игри. Той е в основата на инициативите и реализирането на огромните за времето си (а и към днешна дата) спортни комплекси - "Червено знаме" (4-ти километър) и спортен комплекс "КЪРО", където бе Армейската школа за високо спортно майсторство (АШВСМ -ЦСКА).  По негова инициатива бе построен Морски спортен комплекс "КИТЕН" с условия за целогодишна спортна подготовка. Поддържаше и развиваше стадион "Българска армия", футболния комплекс и гребната база в Панчерево.

При него ЦСКА бе гръбнакът на националните ни отбори и в основата на международните спортни успехи, извели България до пета - шеста спортна сила в Света.

С неговата кончина България и червената армейска общност губи един велик българин, който бе отдал живота си на развитието на родния спорт!

ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА МУ!

Поклонението ще се състои в ритуалната зала на Централните софийски гробища в петък (21 декември) от 13:30 часа.

УС на ОСК ЦСКА
Председател: Георги Калчев

Сподели:          

SponsorsA 1

A1 MaxSport

Petrol

acibademcityclinic

Костюми "HUGO BOSS"

Армейско пиво

Хотел "Камчия"

Sponsors

Copyright © 2022 ЦСКА
Всички права запазени.

Последвайте ЦСКА