Български  English  
ЦСКА - ОБЕДИНЕНИ СПОРТНИ КЛУБОВЕ
потребители: 137 455

Стефан Яръмов: Страхотно удоволствие, но и отговорност е да работиш за ЦСКА
понеделник 26 декември, 2016

 
Стефан Яръмов: Страхотно удоволствие, но и отговорност е да работиш за ЦСКА

Директорът на ДЮШ на ЦСКА Стефан Яръмов заяви за CSKA.BG, че резултатите на юношеските отбори на червените през изминалия полусезон са надминали неговите очаквания. Той сподели впечатленията си от представянето на деветте отбора на ДЮШ на ЦСКА.

„По отношение на класиранията, отборите надминаха моите очаквания. Дадохме по 6 месеца гратисен период на треньорите да съберат отбори и да започнат да играят водеща роля в първенството. За моя радост адаптацията на новите деца, които дойдоха, приключи бързо и отборите записаха резултати, които в последните години не са си мислели, че могат.

Особено съм доволен от U19, който завърши полусезона на 1 място, а постоянно момчетата бяха ангажирани и с дублиращия отбор. Въпреки всичко те се справиха със задачата.

При 17-годишните започнахме колебливо, имахме проблеми с контузени играчи, а и с треньора- поради здравословни проблеми на Антон Димитров, Христо Марашлиев пое отбора временно. За щастие Димитров е добре и след нова година се завръща на работа. Само сериозните контузии на основни играчи попречиха да сме сред първите три отбора- сега сме на четвъртото място, но само на 2 точки от втория в класирането. Радващо е, че отборът показа добри игри и 8 момчета дори дебютираха във Втора лига с дублиращия отбор. Основната задача при 17 и 19-годишните е да се ориентираме кои момчета в близките години могат да заиграят в първия отбор и да им бъдат предложени професионални договори. Радващо е, че няколко играчи дават сериозна заявка за мъжете.", сподели Стефан Яръмов за CSKA.BG.

„Има много голям интерес към наши момчета. Наложи се дори да пуснем заповед до всички футболисти да не обръщат внимание на интереса от многобройните мениджъри. Имаше интерес към деца от 17 и 18-годишните. Те споделиха с нас, че ги ухажват различни мениджъри. Обяснихме им, че е по-добре за тях да се реализират тук като футболисти и вече като мъже да търсят по-високо развитие. Децата го разбраха и сега нямаме проблеми.

Първата ми задача в ЦСКА беше да създам колектив и той е налице. Събираме се заедно с всички треньори, обсъждаме мачовете, шегуваме се, има настроение. Предишните години не е било така, не са имали условия, търпели са големи загуби, не са имали селекция. В момента тези отбори имат 75-80%, някои отбори и 100% победи.", обясни директорът на ДЮШ на ЦСКА.

„ЦСКА U16 е отбор, който е много равностоен, много добър. Водеше в първенството до преди 2 кръга, но заради участието в Купата на БФС, с оглед да запазим някои деца, допуснаха една загуба и тимът ще зимува на второто място. Апогеят на отбора на Сашо Борисов беше в двата ¼-финала за Купата срещу силния отбор на Септември, в които нашите момчета победиха с по 3:0.

ЦСКА U15 на Добромир Митов беше отбор, в който имаше предварителни сведения, че е един от най-слабо селектираните тимове, но благодарение на професионализма на Добромир и 2-3 деца, които добавихме, отборът е на второ място в класирането и ще играе на републиканското.

Най-интересен парадокс имахме с набор 2003 година. Децата започнаха с Владо Манчев, сега са водени от Атанас Борносузов. След недобрите резултати в началото, дадох срок от 6 мача на момчетата до зимата да докажат, че имат място в отбора. Те се постараха и завършиха на второ място след 6 поредни победи. Този отбор има най-голям скок, момчетата показаха, че имат качества.

Набор 2004 е най-добре комплектованият отбор в школата- 11 победи в 11 мача. Размаза силните тимове на Левски и Славия с по 4-5 гола. Има много голямо качество на футболистите там и това ни кара да търсим селекция, за да вкараме още повече конкуренция в отбора.

В предишните години не сме имали отбори при наборите 2005, 2006, 2007 и 2008 година. Добрите деца бяха избягали. В последния момент събрахме отбори. Добрата новина е, че трите възрасти- 2005, 2006/7 и 2008 ще играят на финалите през пролетта. Ние разговаряхме с доста от избягалите преди време деца и техните родители, те знаят, че на „Армията" вече има условия за тренировки, екипировка, децата тренират съвестно. Очакваме ги да се завърнат в ЦСКА.", заяви директорът на ДЮШ на ЦСКА за CSKA.BG.

"Оценката, която давам на школата за полусезона е 4,50, а очаквах да е към 3-3,50 след 6 месеца работа. Отлична оценка бих дал, когато дай Боже след 2,3,4 години 85-90% от мъжкия отбор е съставен е от наши юноши.", обяви Яръмов.

„На Панчераво можехме да играем и сега, но преценихме, че не е нужно в този месец с лоши метеорологичи условия да нарушаваме новите терени. От пролетта ще играем там. Започва строежът и на общежитието. В момента децата живеят в луксозен хотел, но ще е по-добре да са си на наша територия.", коментира специалистът.

„Започнахме от нулата и нашата цел е да надграждаме. Марио Митов е млад кондиционен треньор и има много новаторски идеи, последната година и половина прекара в школа в САЩ. Той влезе със замах да работи в школата, много повдигна нивото, може би е най-натоварен от всички, стои по 7-8 часа на „Армията", занимава се с всички деца и с контузените. Ползата е изключително голяма.

Митко Джоров е най-добрият методист в България. Той работи с техническата част на отборите. С новите методики, които той използва, ще бъде от изключителна помощ на треньорите и ще вдигне с 30-40% нивото на играчите.", сподели Стефан Яръмов.

„Когато дойдох в ЦСКА ми беше свито сърцето, не знаех как ще потръгне работата. Честно ви казвам, че тук намерих един отбор, в който има невероятни фенове и хора, личи от тях, че обичат децата, обичат отбора. Страхотно удоволствие, но и страхотна отговорност е да работиш за ЦСКА. Моето желание е наистина до 1-2 години да станем най-добрата академия в България, да имаме най-много собствени футболисти в първия отбор, да радваме тези хора с наша продукция и деца от школата. На тях им пожелавам да са здрави, да са все така всеотдайни и луди за футболен клуб ЦСКА, а аз като познавам собственика и ръководството на клуба мога да им гарантирам, че оттук нататък ни чакат само по-хубави дни, по-хубави мачове и излизане на европейска сцена.", завърши директорът на ДЮШ на ЦСКА Стефан Яръмов.

Сподели:          
Коментари от потребители:

1 до 7 (от 7)

 - Ц С К.
неделя 01 януари, 2017
Трябва да сме единни и да вярваме в тези истински армейци, само така ще постигним голями неща. Защото г-н Ганчев е точния човек.

 - Станислав М.
петък 30 декември, 2016
Супер! Наред с подобряването на условията, много важно при децата е да се възпитава характера, както спортно така и общочовешки.

 - grisha d.
четвъртък 29 декември, 2016
Велик клуб и най после достоен и сериозен собственик ,истински ЦЕСЕКАР с армейско сърце и душа.Ако всички сме заедно и не се поддаваме на вражеската пропаганда и внушение много скоро ще бъдем отново НОМЕР-1 !!!!

 - Емил П.
сряда 28 декември, 2016
Поклон пред всички армейци, които осъзнаха ролята си и в този труден момент и подкрепиха отбора!

 - Мартин Д.
сряда 28 декември, 2016
Поклон! Винаги ВЕРНИ!

 - Ivan I.
сряда 28 декември, 2016
Няма да е никак леко при прогнилия колониален режим във които живеем да бъде спряно източването на качествените ни таланти извън България ,но ако някой може да го спре то това е сегашното ръководство на ЦСКА.Успех хора...ще ми се повече армейци да подкрепят отбора активно и реално ,а не само по форумите ,но ядрото сме там и винаги ще бъдем!Очакваме повече разбиране от "колегите" ни и разберете ,че ако не си помогнете сами е почти невъзможно някой да реши всичките ви проблеми във ваше отсъствие.ЦСКА това сме ние и ние трябва да бъдем на стадиона и до отбора ,а не само пред компютъра!

 - Атанас С.
сряда 28 декември, 2016
Гледайки това се чувствам обнадежден. Поздравления за постигнатите резултати, но знайте, че на вас разчитаме много и това е само началото! Надграждайте с всеки изминал ден, за да видим новото златно поколение, което да върне позабравената слава на ЦСКА! Винаги с вас!


1 до 7 (от 7)


SponsorsA 1

A1 Wallet

Petrol

acibademcityclinic

Костюми "HUGO BOSS"

Армейско пиво

Хотел "Камчия"

Sponsors

Copyright © 2022 ЦСКА
Всички права запазени.

Последвайте ЦСКА