Български  English  
ЦСКА - ОБЕДИНЕНИ СПОРТНИ КЛУБОВЕ
потребители: 137 305

Биляна Проданова: В ЦСКА сме едно голямо семейство
четвъртък 22 декември, 2016

 
Биляна Проданова: В ЦСКА сме едно голямо семейство

Едно от най-красивите лица на художествената гимнастика- Биляна Проданова, която е бивш състезател, а в момента треньор в ЦСКА, разказа интересни подробности за пътя си в спорта за CSKA.BG. Сребърната медалистка от европейско първенство коментира отминалата 2016 година и сподели амбициите си за развитие в треньорската професия.

- Каква беше 2016 година за теб?
- Ще я запомня само с положителни емоции. Мисля, че имам голям скок като треньор. Имах стаж в чужбина- Мастър клас, 2 седмици бях във Франция. Поканиха ме като вицеевропейска шампионка. След това работих като треньор месец и половина в Норвегия. Сега отново съм си вкъщи при моите деца в ЦСКА. Работя с около 20 бебета, подготвителна група. Надявам се от тях да излязат нови шампионки. Виждам няколко много талантливи деца, които мисля, че могат да станат следващите златни момичета на България.

- Какво очакваш и искаш да постигнеш през новата година?
- За мен гимнастиката не е само златни медали. Искам най-вече моите деца да са много здрави и да работят много. Да, знам, че децата и техните родители обичат купите и медалите, но на този етап е по-важно за тях да се научат да се борят, да се доказват. На това искам да ги науча. Пожелавам им да са здрави и се надявам да останат в залата.

- Как се запали по спорта?
- Стана случайно, никой от семейството ми не се е занимавал със спорт. Една треньорка раздаваше флаери в училище, аз си взех един и реших да опитам. Никога не съм имала намерение да се занимавам сериозно с художествена гимнастика. Ходех на още няколко спорта. Бях на 10 години, когато започнах, в началото вървях по-бавно от другите, бавно се развивах, но в един момент нещата се получиха добре."

- Къде започна да тренираш и как попадна в ЦСКА?
- Започнах в Академик, но треньорката ми премина в ЦСКА и аз я последвах. Това се оказа правилният избор. В клуба се изградих като състезател и постигнах всичките си успехи в гимнастика именно в ЦСКА. Това е моят клуб. Ние сме едно голямо семейство. Пораснах, треньор съм тук и сега сме колежки с хора, които са ме тренирали. Не мога да си представя да съм в друг клуб, нито като треньор, нито като състезател.

- Какво ще пожелаеш на червена България за новата година?
- Пожелавам здраве на всички армейци, то е най-важно, когато сме здрави и близките ни са здрави, всичко друго рано или късно се подрежда.

 

Сподели:          
Коментари от потребители:


 - Светослав Г.
неделя 25 декември, 2016
И сме по-красиви и сме по-добри :-)
SponsorsA 1

A1 Wallet

Petrol

acibademcityclinic

Костюми "HUGO BOSS"

Армейско пиво

Хотел "Камчия"

Sponsors

Copyright © 2021 ЦСКА
Всички права запазени.

Последвайте ЦСКА