Български  English  
ЦСКА - ОБЕДИНЕНИ СПОРТНИ КЛУБОВЕ
потребители: 138 755

Кирил Ходулов: Имаме сериозна амбиция за развитие на хокея в ЦСКА
сряда 21 декември, 2016

 
Кирил Ходулов: Имаме сериозна амбиция за развитие на хокея в ЦСКА

Президентът на Хокей клуб ЦСКА Кирил Ходулов говори пред CSKA.BG за представянето на клуба през изминалата година и перспективите пред армейския хокей:

- Как видяхте изминалата година?
- През 2016 се случиха няколко съществени неща в хокейния ЦСКА. Може би най-важното е, че успяхме да привлечем повече деца, които да тренират в групите за начинаещи. Така нашата детско-юношеска школа си гарантира едно добро бъдеще. В същото време две от момчетата, които играха в ЦСКА, вече се дипломираха в НСА и станаха част от треньорския щаб. В мъжкия отбор също има добро развитие. Клубът успя да върне няколко играчи, които са играли за ЦСКА в миналото. Те видяха, че организацията ни е на ниво, че разполагаме с качествена екипировка, и че имаме сериозна амбиция за развитие в бъдещето. Така в момента отборът е съставен почти изцяло от юноши на клуба, което е едно отлично постижение. Това са млади играчи, които тепърва ще развиват своите качества и ще радват феновете на хокея. Радостно е, че успяхме да се предпазим и от контузии. През сезона нямахме нито един сериозно контузен състезател.

- Как оценявате работата в детско-юношеската школа?

- Всяка една възрастова група има огромен скок в развитието на играчите, а това е предпоставка за добро бъдеще. Повод за оптимизъм ни дава и участието в международни турнири на U14 и U16. Тази година взехме участие в силната надпревара в Будапеща и имаме покана и за следващото издание на турнира. Така нашите юноши ще могат да сверят часовниците си в една силна конкурентна среда и да развият още по-добре своите умения на леда. През годината организирахме и летен лагер за суха подготовка в Долна баня, което бе изключително полезно за 12-16 годишните. Базата в Долна баня предлага отлични условия за спорт.

- А как се справя клубът с трудната икономическа ситуация, в която е поставен спортът в България?
- Радостното е, че намерихме няколко спонсори, които ни гарантираха финансова стабилност за целия сезон. ЦСКА плаща месечно по над 5000 лева за наеми за базите, които позлва. Без подкрепата на спонсорите, самото съществуване на клуба би било немислимо. Въпреки всички проблеми обаче ние успяваме да предоставим безплатна екипировка на нашите деца благодарение на KFC и българското представителство на компанията ССМ, които ни помагат много в тази насока.

- Вашите очаквания за 2017?
- Със сигурност ЦСКА трябва да направи още по-силен сезон във всички възрастови групи. Убедени сме, че при 16-годишните ЦСКА ще бъде шампион. Същото се очаква и при 18 и 20 годишните. При мъжете ще ни е необходимо още време, за да сме конкурентни. В момента изграждаме млад и перпективен отбор, на който ще са му необходими Необходими още 2-3 сезона, за да е отново на върха. Хокейният клуб предвижда и няколко международни изяви. Планираме контроли със Стяуа при 16-годишните, както и приятелски мачове със сръбски отбори на разменено гостуване. През април пък нашите юноши за пореден път ще участват на турнира в Будапеща, където също очакваме достойно представяне.

 

Сподели:          
Коментари от потребители:


 - Антон К.
четвъртък 22 декември, 2016
Bravo, pozdravlenia za usiliata. Hokeiat e edin strahoten i atraktiven sport, dano uspeete da go razviete. Uspehi i Vesela Koleda!
SponsorsA 1

A1 MaxSport

Petrol

acibademcityclinic

Костюми "HUGO BOSS"

Армейско пиво

Хотел "Камчия"

Sponsors

Copyright © 2022 ЦСКА
Всички права запазени.

Последвайте ЦСКА