Български  English  
ЦСКА - ОБЕДИНЕНИ СПОРТНИ КЛУБОВЕ
потребители: 138 760

ЦСКА е шампион на България по водна топка (СНИМКИ)
понеделник 14 юни, 2021

 
ЦСКА е шампион на България по водна топка (СНИМКИ)

Армейци,

След шестгодишно прекъсване, ЦСКА отново е шампион в българското държавно първенство по водна топка. Най-успешният клуб у нас последно триумфира през 2015г., но този уикенд на басейн "Приморски" във Варна успя да вземе своята 39-та титла под ръководството на играещия треньор Павел Цеков. Победата в полуфинала над Локомотив Н.Н. - София с 14-13 бе последвана от убедителна разлика в резултата в мача срещу бургаския Черноморец. След отлагане и спиране на играта няколко пъти поради лоши метеорологични условия, червените триумфираха с 13-7. В интервю за телевизията Б1Б, която предаваше пряко мачовете от полуфинала във Варна, Цветомир Обретенов, един от най-добрите играчи на армейците, заяви: "Титлата се върна у дома".

Аква спорт, Локомотив Н.Н., Черноморец и ЦСКА бяха четирите финалиста, които успяха да представят драматични и интригуващи срещи на публиката. Новият шампион успя да надделее с дисциплина, правилна тактика и мобилизираност на всички играчи, въпреки възрастовите разлики в отбора.

В полуфиналите Черноморец успя да победи Аква спорт с 11-10, с гол на Николай Тодоров в послената минута, а заредения с емоции и страст сблъсък между софийския Локомотив и ЦСКА завърши с резултат 13-14. Младият състезател от отбора на червените направи впечатление с неговите четири попадения, винаги в ключови моменти. По-късно Николай бе нагарден и с награда за най-полезен играч (MVP) на суперфинала.

На следващия ден Аква спорт се пребори за бронзовите медали с резултат 14-12 срещу Локомотив Н.Н.

Финалът беше възпрепятстван няколко пъти от лошото време, но това не попречи на армейците да надделеят и в четирите части (3-1, 3-3, 4-3, 3-0) за общия резултат от 13-7. Опитният Цветомир Обретенов отново показа завидни умения и реализира 4 попадения. Георги Димов и Николай бяха точни по два пъти, а по един гол добавиха Кирил Димов, Райко Карагьозов и Павел Джалев. Капитанът Боян Торосов успя да направи страхотно представяне и заслужено спечели индивидуалната награда за най-добър вратар в суперфинала. В края на мача, треньорът на бургазлии реши да рискува и изкара вратаря в атака, но това завърши с увеличаване на разликата в резултата.

Така нашите момчета напълно заслужиха своята 39-а титла във водната топка.

ЧЕСТИТО, АРМЕЙЦИ!

САМО ЦСКА!

Сподели:          

SponsorsA 1

A1 MaxSport

Petrol

acibademcityclinic

Костюми "HUGO BOSS"

Армейско пиво

Хотел "Камчия"

Sponsors

Copyright © 2022 ЦСКА
Всички права запазени.

Последвайте ЦСКА