Български  English  
ЦСКА - ОБЕДИНЕНИ СПОРТНИ КЛУБОВЕ
потребители: 138 780

ЦСКА се настани в Парк хотел "Рая гардън" във Велико Търново

 
ЦСКА се настани в Парк хотел "Рая гардън" във Велико Търново

ЦСКА вече е във Велико Търново, където утре от 18:30 часа на стадион "Ивайло" ще започне двубоят от XIV кръг на Първа лига срещу Етър.

Тимът ни отседна в Park Hotel RAYA Garden. Нашите партньори предоставят отлични условия на футболистите и треньорския щаб за престоя им преди важния двубой в сряда.

Park Hotel RAYA Garden разполага с 5 апартамента с панорамна гледка към Велико Търново. 23 двойни стаи с гледка към града и уникалната природа около него и 22 двойни стаи с гледка към парк Света гора. Помещенията са уютно обзаведени, подходящи за една спокойна и приятна почивка.

За удобство на гостите се предлага Wi-Fi, интерактивна телевизия, рум сервиз, пране, събуждане по телефона, сейф, детски кошари, охраняем паркинг за 200 автомобила и с възможност за паркиране на автобуси.

Комплексът разполага още с:

- летен ресторант - барбекю с 90 места, панорамна гледка към Велико Търново и жива риба от Езеро „Света гора"
- панорамен ресторант "RAYA Garden" с модерен и уникален интериор, съчетан с изглед към красиво Велико Търново, разполагащ със 180 места
- безплатен дневен риболов на езеро "Света гора"
- паркинг с над 200 места
- безплатен високоскоростен WI-FI интернет
- детска площадка
- конферентна зала с капацитет до 80 места
- лоби бар

Комплекс Света гора включва:

- Park Hotel RAYA Garden

- Ресторант RAYA Garden

- Езеро Света гора

Хълмът се нарича Света гора, защото през средновековието тук се намирали няколко манастира, между които и манастирът "Св. Богородица Одигитрия", в който Евтимий Търновски преместил книжовната си школа от манастира "Св. Троица". За хълма Света гора Григорий Цамблак пише: "При града Търново има едно място, отделено само с река. То се вижда цяло и е пълно с трева, напоява се обилно от течащи води и преди да наслади вкуса, наслаждава очите с волните си красоти; обрасло е с честа и пространно прохладна гора, пълно е с всякакви плодове и различни цветя." От течащите води на хълма Света гора, които описал Григорий Цамблак, днес не са останали никакви извори. През първите десетилетия на XX в. само един поток (т. нар. Тъмен поток) се спускал и вливал в Янтра до гара Велико Търново. До манастира "Св. Богородица Одигитрия" имало кладенче, наричано Безкаменното кладенче. Пътят, който вървял успоредно с Тъмния поток, наричали "винарския път", защото от него през реката се излизало направо в лозята на м. Мармарлия. При този път се намирало Трескавото кладенче. От него вземали вода, за да се лекуват болните от треска.

Сега най-новата атракция във Велико Търново е почти 50-метрова платформа "Небесна разходка". Тя осигурява неповторима 180-градусова панорама към целия град, Царевец и Арбанаси. Платформата осигурява неповторимо преживяване в парк "Света гора".

Адрес:
гр. Велико Търново,
хълм Света гора, ПК 630

Индивидуални резервации:

моб. тел.: +359 896 100 100
моб. тел.: +359 879 107 500
телефон: 062 634 810
e-mail: hotel@svetagora.bg

Сподели:          

SponsorsA 1

A1 MaxSport

Petrol

acibademcityclinic

Костюми "HUGO BOSS"

Армейско пиво

Хотел "Камчия"

Sponsors

Copyright © 2022 ЦСКА
Всички права запазени.

Последвайте ЦСКА