Български  English  
ЦСКА - ОБЕДИНЕНИ СПОРТНИ КЛУБОВЕ
потребители: 129 715

Фенове на ЦСКА почетоха годишнината от първата титла (СНИМКИ)
сряда 09 септември, 2020  |   1059

 
Фенове на ЦСКА почетоха годишнината от първата титла (СНИМКИ)

Армейци,

На 09.09.1948 г. ЦСКА печели първата си титла. Великият Нако Чакмаков отбелязва в последната минута победния гол във вратата на Левски и е понесен на ръце от екзалтираното множество, което изживява първия паметен момент в нашата велика история, истински миг за вечността!

Днес се навършват точно 72 години от това славно събитие, което предопределя шампионския ген на ЦСКА.

В късния следобед на днешния ден феновете на най-успешния български футболен клуб за всички времена почетоха Нако Чакмаков, първия капитан на отбора и останалите величия от онзи тим,  записали завинаги имената си със златни букви в историята  през 1948 година.  Феновете поднесоха венец на гроба на Чакмаков с надпис „Капитане, вечна признателност за първата ни титла“. За съжаление нито един от първите герои на ЦСКА вече не е сред живите, но днешният ден е доказателство, че никой не е забравен, а имената и подвизите на геройте ще се помнят вечно.

Легендарният капитан  извежда армейците към първата  титла на стадион "Юнак" през 1948-ма година, а две от попаденията за ЦСКА са отбелязани от Димитър Миланов, след което Чакмаков се разписва в последната минута на срещата и отборът ни ликува. Любопитен факт е, че спортно-техническата подготовка на тима се води от капитана на отбора, а физическата издържливост - от популярния български боксьор Константин Николов - Замората.

След големия успех футболистите на ЦСКА са понесени на ръце от изпадналата в екстаз многобройна публика. Новите герои на България са приветствани по улиците на София, а след това показват трофея от балкона на Военния клуб в столицата.

Няма бъдеще без история, нито дърво без корен. Помнете и почитайте историята и героите на любимия отбор!

САМО ЦСКА!

Сподели:          

СПОНСОРИ

A1 Mobile App

Sponsors

A 1Petrol

acibademcityclinic

motopoint.bg

Костюми "HUGO BOSS"

Армейско пиво

Хотел "Камчия"

Sponsors

Copyright © 2020 ЦСКА
Всички права запазени.

Последвайте ЦСКА