Български  English  
ЦСКА - ОБЕДИНЕНИ СПОРТНИ КЛУБОВЕ

потребители: 23539


Отворено писмо от ПФК ЦСКА
вторник 15 май, 2018  |   3547Отворено писмо от ПФК ЦСКА

ОТВОРЕНО ПИСМО

ОТ РЪКОВОДСТВОТО НА ПРОФЕСИОНАЛЕН ФУТБОЛЕН КЛУБ ЦСКА

Във връзка с предложените промени в Закон за хазартa

Във връзка с евентуалните предстоящи промени в Закон за хазарта и в частност идеите за забрана на "пряката" и "непряка" реклама, ние от ЦСКА, като заинтересована страна (клуб, спонсориран от хазартна компания), искаме да заявим нашата позиция като изразим публично притесненията си.

Ние смятаме, че подобни бъдещи действия от страна на държавата, каквито са предвидени в новия Закон, биха навредили ПРЯКО на българския футбол и на българския спорт.

Нашето обединено мнение е, че онлайн операторите в България (букмейкъри и организатори на хазартни игри), спазват стриктно всички правила, наложени от закона за хазарт на Република България. Смятаме, че това е видимо от всички рекламни съобщения в общественото пространство. Можем категорично да заявим, че в работата си с нас, нашите партньори никога не са престъпвали морални граници, използвайки забранени средства и методи за достигане до хора или аудитория, която не е тяхна целева група.

Лицензираните оператори в България, които подкрепят българския спорт и българския футбол (а именно 99% от отборите в професионалния футбол, част от непрофесионалните отбори и организациите за аматьорски футбол), ще бъдат неравнопоставени спрямо всички чуждестранни оператори, които от своя страна ще достигат до феновете чрез „ПРЯКА" и „НЕПРЯКА" реклама, освен ако не забраните излъчването на Шампионска лига, Лига Европа, Англия - Висша лига, Германия - Бундеслига, Испания - Премиера дивисион, Италия - Серия „А", което би било доста притеснително.

Уважаеми ВНОСИТЕЛИ на поправки в закона, на какво основание давате предимство на чуждестранните компании за сметка на българските? Вероятно със средствата, които получават от хазарт, вече изброените държави и големи отбори имат сериозен напредък в развитието на първенствата си и в изграждането на школите (забранени за реклама, които обаче хазартът финансира под формата на дарения).

Спонсорирането на футбола в България - от хазартни компании, букмейкъри и лотарии, не е преценент в Европа. Не правим изключение и ние, като клуб с многобройна публика, в никакъв случай не подценяваме интелекта на своите фенове и не вярваме, че те могат да бъдат подведени от телевизионен клип, в който дори не присъства апел към залагане, а по атрактивен начин бива представен продукт или услуга. С какво българската аудитория е по-различна от тази, на която и да е европейска държава, където големи футболисти носят логата на хазартни компании върху спортните си екипи?

У нас, като клуб с традиции в Европа, е залегнало вярването, че футболният път на Стария континент е отъпкан и няма нужда тепърва да търсим модел, който би ни помогнал да се чувстваме финансово стабилни и да вървим в правилната посока. Напротив, такъв модел вече съществува и от няколко години се прилага у нас, което видимо подпомогна израстването на българския спорт.

Уважаеми ВНОСИТЕЛИ на поправките в закона, освен всичко друго е хубаво да информирате ползвателите на рекламните съобщения, а именно нашите фенове, че хазартът плаща следните данъци и такси:

- Данък печалба
- Корпоративен данък
- Такса отговорен хазарт
- Хазартът не възстановява ДДС

Напълно сме наясно, че като заинтересована страна, някои биха осъдили позицията ни, но категорично не подкрепяме внесените промени, които са в ущърб на спорта, развитието на клубовете и спортистите. Смятаме, че всяка крайност в свободна страна с изявено гражданско общество е недопустима и безсмислена.

От ръководството

Сподели:            
Коментари от потребители:

1 до 8 (от 8)

 - Адриан М.
четвъртък 17 май, 2018
Тук не подкрепям ама изобщо. Хазартът е бич за бедните. Данък бедност е той. Болест е, и изобщо не ме ебе кво получавате и кво не от тези пиявици. Никаква реклама на бетове и лотарии не обществени места по обществени телевизии по сайтове и проче. България е станала едно голямо казино, в което бедните стават още по-бедни, а богатите още по-богати. ДДС, 20% ДАНЪК И НИКАКВО РЕКЛАМИРАНЕ КЪДЕТО И ДА БИЛО. А не говедата играят на коритот им а, на паната вървят коефиценти с това как 3.20 е тези куците да не вкарат гол пррез първата част. А те същите тия играят и пукат топката по терена. Жалко и пошло. ЦСКА е институция и не й отива да реве за МРЪСНИ пари!

 - Пламен Т.
сряда 16 май, 2018
Истината е някъде по средата. Аз например не виждам нищо лошо в това газартът да се обложи с данък 20%, че и повече!? Щом като с толкова се облагат храни и лекарства

 - Венелин Г.
сряда 16 май, 2018
Армейското поведение трябва да бъде на ниво . Бъдете морални ! Само ЦСКА !

 - Иван И.
вторник 15 май, 2018
Atanas ,YMRI ,govedo mrusno!

 - Plamen P.
вторник 15 май, 2018
Atanascho ti si mnogo prost ! Da li go znaesh tova a ??

 - Кирил З.
вторник 15 май, 2018
Танасе я да си ебаваш майката говежда

 - Станчо Н.
вторник 15 май, 2018
Атанасе искам да ти избия зъбките мършо гнусна!

 - Атанас В.
вторник 15 май, 2018
Добре че са тото мачовете в които участва и ЦСКА че да си вързват бюджета клубовете.Гриша дай поне една стотинка от твоя джоб за този изстрадал клуб!


1 до 8 (от 8)


СПОНСОРИ

Харесай ЦСКА във Фейсбук

Sponsors

A 1Petrol

acibademcityclinic

motopoint.bg

Sponsors

Copyright © 2018 ЦСКА
Всички права запазени.

Последвайте ЦСКА