Български  English  
ЦСКА - ОБЕДИНЕНИ СПОРТНИ КЛУБОВЕ
потребители: 129 565

За силата да продължиш напред: Марина и Антоанета Вълкови (ВИДЕО)
четвъртък 19 януари, 2017  |   17383

 
За силата да продължиш напред: Марина и Антоанета Вълкови (ВИДЕО)

50 000 лева, събрани за по-малко от месец. Това е равносметката от множеството кампании за събиране на средства за треньорът по фехтовка в ЦСКА Марина Вълкова.
22-годишното момиче трогна Червена България със своята история. Дни преди Коледа сестра й Антоанета, която е треньор по художествена гимнастика в ЦСКА, сподели в социалната мрежа призив за помощ. Марина е диагностицирано със Spondilolisthesis L5-S1 (счупени и разместени прешлени на гръбнака). Наскоро лекарите й откриха и неврофибром (доброкачествен тумор), който трябва да се отстрани възможно най-скоро. От 2008 година до днес на Марина са й правени 3 операции на гръбнака. 

Армейските клубове в различните спортове приеха каузата като своя лична. Благотворителни турнири бяха организирани от клубовете по шахмат, фехтовка и художествена гимнастика в ЦСКА. С тяхна помощ и подкрепата на още много отзовали се хора сумата е събрана и в събота на Марина й предстои последен преглед при един от най-добрите специалисти за доуточняване на детайлите преди заминаването за операцията в Германия.

Марина е на 22 години, а сестра й Антоанета- на 20. От деца те са неразривно свързани с ЦСКА. Двете започват да тренират художествена гимнастика, впоследствие по-голямата се занимава с лека атлетика, но накрая осъзнава, че фехтовката е нейният спорт. От 4 години е треньор в клуба на ЦСКА. Антоанета признава, че гимнастиката е голямата й страст. Тя е медалистка от Световно първенство, Световни купи и още престижни международни турнири. От 4 години тренирана малките армейски грации.

"Сестра ми е моят талисман.", споделя развълнуваната Антоанета. Тя учи за треньор по художествена гимнастика в Национална спортна академия. Марина следва в Лесотехническия университет в София- ветеринарна медицина. Двете момичета са възпитанички на спортното училище на ЦСКА. Освен на клубовете от ОСК ЦСКА, сестрите изказват огромната си благодарност и към училището и НСА за събраните средства в подкрепа на Марина. 

За силата да продължиш напред, за емоционалната подкрепа от децата, които тренираш, за обединението в името на добрата кауза. Говорят Марина и Антоанета Вълкови. 

Вижте емоционалната им изповед пред ЦСКА ТВ тук

Сподели:          
Коментари от потребители:

1 до 4 (от 4)

 - Марин П.
петък 20 януари, 2017
Скорошно оздравяване.

 - Даниел Ч.
четвъртък 19 януари, 2017
Вярвам, че всичко ще бъде наред! Успех! Много сте красиви и добри! Бъдете здрави и продължавайте да носите с гордост ЦСКА в сърцата си!

 - Любо П.
четвъртък 19 януари, 2017
Скорошно оздравяване на Марина.

 - Ivan I.
четвъртък 19 януари, 2017
Браво!Пожелавам скорошно и пълно възстановяване ,Маринче!ЦСКА е начин на живот - заедно можем всичко!


1 до 4 (от 4)


СПОНСОРИ

A1 Mobile App

Sponsors

A 1Petrol

acibademcityclinic

motopoint.bg

Костюми "HUGO BOSS"

Армейско пиво

Хотел "Камчия"

Sponsors

Copyright © 2020 ЦСКА
Всички права запазени.

Последвайте ЦСКА