Български  English  
ЦСКА - ОБЕДИНЕНИ СПОРТНИ КЛУБОВЕ
потребители: 127 450

По пътя си сме поели
четвъртък 13 юли, 2017  |   4290

 
По пътя си сме поели

В събота ЦСКА ще изиграе първия си мач от новото първенство. Може да се каже, че това за нас ще бъде първото нормално първенство от доста години насам. В основни линии оздравителният процес в ЦСКА е завършен. Приключи ерата на хаоса и безвремието, на извадените джобове и безкрайните съдебни дела, на кръжащите около клуба лешояди, на несигурността в утрешния ден. Сега сме един нормален клуб, с отговорно ръководство, с дългосрочна стратегия на развитие, с вярна и обединена публика. За разлика от миналата година, когато до последно не беше сигурно участието ни в Първа лига и това попречи на навременната селекция, сега имаме напълно окомплектован и боеспособен отбор, в значителна степен обигран през последната година и с достатъчно равностойни опции за почти всички постове. На вратата разполагаме с Китанов, който притежавайки отлични качества и особено добър рефлекс, значително подобри елементите, в които изоставаше, а именно своевременна намеса в борбата за висока топка и донякъде играта с крака. Бъдещето е пред него и няма съмнение, че той може да бъде трайно решение на вратарския проблем. Привлечен бе и опитен вратар с качества в лицето на Витаутас Черниаускас, с което конкуренцията се засилва с произтичащото от това подобряване на класата и на двамата. Покрай тях ще трупа опит и ще расте и Слави Петров.

От дълго време не бяхме имали толкова стабилна защита, съчетание от опит и младост. Манолев, Бодуров, Чорбаджийски и Недялков според мен са готовата защитна формация и за Националния отбор. Стойчо Атанасов, Александър Дюлгеров, Ангел Лясков, Пламен Гълъбов са алтернативата при очакваните много картони, които ни се готвят. Опция е и Александър Георгиев, който може да бъде използван и в предни позиции. Засега епизодично, а от догодина пълноценно ще се включи младият талант Валентин Антов.

В халфовата линия и в нападението Стамен Белчев постоянно ще изпитва сладката грижа да избира състава за всеки мач между доста качествени футболисти. Играчи като Симао, Пинто, Кристиян Малинов, Кулма, Десподов, Меркадо, Никола Колев, новите Енрике и Родригес, наистина могат да предизвикат сериозни угризения у всеки треньор, ако бъдат оставени на пейката. Напред безспорен лидер е Каранга и всички противници ще берат големи ядове с него. Не смятам, че е проблем, ако не привлечем негов дубльор, защото е време да се даде шанс на Ангелов и Йорданов, за да се разбере стават ли за нашия отбор. Очаквам изригването на Кубемба, който се нуждаеше от повече време за адаптация, но е с качества във владение на топката, придвижването по терена и подаването. Освен това може да играе отпред, зад нападателя и по крилото. Надявам се на добър потенциал и у Радослав Живков, чиито качества не познавам.

Най-важното е, че отборът вече има стил на игра, и то добър стил. Цяла пролет ние владеехме мачовете срещу всички противници, пресирахме, печелихме единоборствата, притежаваме топката през повечето време, променяхме ритъма, комбинирахме и често провеждахме разнообразни и красиви атаки, създавахме положения. Очаквам това да продължи, но и очаквам да се отпушим и да вкарваме много голове.

Привържениците са ентусиазирани, оптимистично настроени и ще подкрепят отбора мощно и докрай. Всички заедно - ръководство, отбор и фенове, сме напълно готови да влезем в битката за 32-та титла и при спазване на минимални стандарти за честност е първенството, да я спечелим.

Разбира се, не си правим илюзии, че нечестните удари под кръста ще спрат. Видяхме го и при съдийството и наказанията през миналото първенство, и при битката за емблемата, и при подлата предателски роля на БФС около недопускането ни до евротурнирите. Но вече няма сила, която да е в състояние да ни спре. По пътя си сме поели! А това е пътят на победата, на възвръщане на славата и величието на Армейския клуб!

Да живее ЦСКА, нашата голяма любов и болка! Преживяхме заедно много болка и страдания. Дойде време да преживеем триумфа и радостта!

Пламен Живков

Сподели:          

СПОНСОРИ

A1 Mobile App

Sponsors

A 1Petrol

acibademcityclinic

motopoint.bg

Армейско пиво

Костюми "Apolon Group"

Обувки "Кавалер"

Sponsors

Copyright © 2020 ЦСКА
Всички права запазени.

Последвайте ЦСКА