Български  English  
ЦСКА - ОБЕДИНЕНИ СПОРТНИ КЛУБОВЕ
потребители: 24466

Настояваме за справедливост!
вторник 20 юни, 2017  |   4955Настояваме за справедливост!

До генералния секретар на УЕФА г-н Теодор Теодоридис

 

Уважаеми г-н Теодоридис,

С изненада и възмущение посрещнахме извършената от Вас в последния момент подмяна на участника в жребия за Лига Европа.

ЦСКА е най-популярният и успешен български клуб с милиони привърженици. Носител е на 31 шампионски титли и множество купи. Многократен участник в европейските турнири, където на три пъти е достигал до полуфинал и е отстранявал действащите към дадения момент европейски шампиони Аякс, Нотингам и Ливърпул.

През последните години клубът изпадна в тежко финансово състояние вследствие на лошо управление, но и на двоен стандарт в отношението на държавата и Футболния съюз. Клубът единствен плащаше непосилни наеми за спортните си бази, които са държавни, докато други клубове ползваха базите си безвъзмездно. Също така дълги години единствен плащаше данъци и осигуровки върху реалните възнаграждения, докато другите декларираха силно занижени суми. Това бе признато официално от ръководителя на Националната данъчна администрация. Всичко това доведе търговското дружество, което управляваше клуба до фалит.

Наложи се да се прибегне до нова организационна форма за продължаване на съществуването на клуба. Сегашният клуб е носител на славните традиции на ЦСКА. Играе на същия стадион, със същите екипи и пред същата публика. Най- важното е, че привържениците единодушно го припознаха за своя ЦСКА, с изключение на пренебрежимо малко отцепници, създали свой клуб, играещ в аматьорските дивизии и наблюдаван на мачовете от по-малко от 100 души.

Мачовете на ЦСКА са най-посетените в България и с най-голяма телевизионна аудитория. Всичко това говори, че той е приет като истинския ЦСКА.

Сред милионите фенове има голямо брожение и се създава сериозно негативно настроение срещу вашето решение. Вероятно сте били подведени с невярна информация от българската футболна централа. Ръководителите на БФС не се ползват с доверие и добро име сред обществеността. Има съмнения за конфликт на интереси и корупция. Дойният стандарт е ежедневие. В нашето първенство и в евротурнирите се допускат клубове с милионни задължения, получили лиценз по незнаен начин. Сигурно не са ви информирали, че почти всички клубове у нас са преминали през подобни преобразувания, но само на ЦСКА се правят затруднения.

Сегашният шампион Лудогорец при първите си участия в евротурнирите беше в аналогична на нашата ситуация, но случаят бе представен пред Вас по съвсем различен начин. Този двоен стандарт е много дразнещ за обществеността.

Обръщаме се към Вас с настояване незабавно да преразгледате случая и да допуснете ЦСКА до участие в турнира, което е извоювано по спортен път. По този начин ще бъде отговорено на огромния обществен интерес и ще се даде приоритет на спортните пред административните критерии и ценности. Записаният сега за участие Дунав не може да има никакви материални и морални претенции, защото не е извоювал това право по спортен път.

Настояваме за бързо решение в наша полза в името на справедливостта и спортния дух!

От привържениците на ЦСКА

Сподели:          

СПОНСОРИ

Вземи своята абонаментна карта

Sponsors

A 1Petrol

acibademcityclinic

motopoint.bg

Армейско пиво

Костюми "Apolon Group"

Обувки "Кавалер"

Sponsors

Copyright © 2019 ЦСКА
Всички права запазени.

Последвайте ЦСКА