Български  English  
ЦСКА - ОБЕДИНЕНИ СПОРТНИ КЛУБОВЕ
потребители: 127 490

Отворено писмо
вторник 20 юни, 2017  |   5593

 
Отворено писмо

ДО ИЗПЪЛНИТЕЛНИЯ КОМИТЕТ НА УЕФА,
ГЕНЕРАЛНИЯ СЕКРЕТАР Г-Н ТЕОДОР ТЕОДОРИДИС,
ДИРЕКТОРА НА ТУРНИРИ Г-Н ДЖОРДЖО МАРКЕТИ


Уважаеми господа от УЕФА,

По време на вчерашната церемония по теглене жребия за турнирите под Ваша егида Шампионска Лига и Лига Европа, бе извършено нещо безпрецедентно. Буквално пет минути преди старта на въпросното събития вицешампионът на България за сезон 2016/17 ЦСКА бе изваден от Лига Европа, а на негово място бе сложен завършилият на четвърто място в крайното класиране Дунав Русе.

Считаме този акт за огромна несправедливост спрямо интересите на ЦСКА и неговите фенове. В писмо до БФС от 29-ти май Вие се позовахте на член, който забранява на нашия клуб участие в евротурнирите за срок от три години. От наша страна последваха действия и обжалване към най-висшата инстанция Спортният Арбитражен съд в Лозана.

В определение от 16-и юни 2017 година съдът ясно показа, че счита за ЦСКА за пълноправен участник в Лига Европа. Припомняме и част от текста на становището:
Молбата на клуба за временни мерки беше отхвърлена, като се взима предвид, че властите на УЕФА не са решили да отхвърлят решението, взето впоследствие от Българския футболен съюз да даде лиценз на ЦСКА-София да участва в турнира Лига Европа през сезон 2017/2018."

"Вследствие на това към днес, 16 юни, българският клуб е легитимен участник в сезон 2017/2018 на Лига Европа и няма никакъв риск от това, да получи непоправими щети. Следователно, искането да се предприеме действие срещу УЕФА, която да попречи на ЦСКА-София да участва в Лига Европа през настоящия сезон, е отхвърлено.

Освен всичко това клубът ни има редовно лиценз и той по никакъв начин не е отнеман. Вие по никакъв начин не сте ни уведомили, че е стартирана процедура по изваждането ни от Лига Европа за сезон 2017/18. Желаем също така да се позовем на т.Г от правото за изключения на чл.12, ал.2 и 3 от Наредбата за лицензиране, който гласи:

Да не се прилага тригодишното правило на чл.12, ал (2) и (3) в случай на промяна на правната форма или структурата на юридическата група на кандидата за лиценз (като например преобразуване или преструктуриране, сливане или вливане на футболни клубове, разделяне или отделяне на футболен клуб, смяна на футболното дружество, или неговата замяна с член на БФС) за конкретни отделни случаи, когато общественият интерес налага това.

Считаме нашия случай за точно такъв и настояваме за съдействие от Ваша страна, както и спазване на собствените Ви процедури. В противен случай клубът ни може да претърпи сериозни вреди от финансова и морална гледна точка. Уверяваме Ви, че ще си търсим правата докрай чрез всички средства, позволени ни от наредби и закони.

С уважение,
фенове на ЦСКА

Сподели:          

СПОНСОРИ

A1 Mobile App

Sponsors

A 1Petrol

acibademcityclinic

motopoint.bg

Армейско пиво

Костюми "Apolon Group"

Обувки "Кавалер"

Sponsors

Copyright © 2020 ЦСКА
Всички права запазени.

Последвайте ЦСКА