Български  English  
ЦСКА - ОБЕДИНЕНИ СПОРТНИ КЛУБОВЕ

потребители: 23679


Румънци спечелиха Купата на Червена чета - Козлодуй
сряда 07 юни, 2017  |   612Румънци спечелиха Купата на Червена чета - Козлодуй

Третото издание на юношеския турнир по футбол, който се организира от фен клуба на ЦСКА в Козлодуй, приключи с победа на румънския тим Черна вода. В надпреварата се включиха 12 отбора от България, Сърбия и Румъния, които бяха разпределени в четири предварителни групи. До полуфиналите достигнаха сръбският Медиана /Ниш/, румънският Черна Вода, тимът от ОУ „Христо Ботев” /Долни Цибър/ и СУ „Св.св. Кирил и Методий” /Козлодуй/. И двата финалиста бяха излъчени след дузпи. Румънците и сърбите завършиха 2:2, а при наказателните удари Черна вода спечели с 6:5. По подобен сценарий се разви и българският полуфинал. Долни Цибър дръпна с 2:0 на козлодуйчани, но те не се предадоха и изравниха за 2:2 в последната минута на мача. От бялата точка по-точни се оказаха състезателите на Долни Цибър и с общ резултат 7:6 се класираха за финала.

В спора за първото място Черна Вода надви Долни Цибър и заслужи трофея, а в срещата за 3 място сърбите надделяха над домакините от Козлодуй, които пък получиха купата за ферплей в турнира.

Кметът на община Козлодуй Маринела Николова награди призьорите с купи и медали, плюс разходка по река Дунав с парахода "Радецки". Всички мачове бяха ръководени от лицензирани съдии от БФС, а надпреварата бе наблюдавана на място бе и шефът на Областния съвет във Враца Милен Бельов. 

От Червена чета - Козлодуй осигуриха съвместно със спонсорите награди за всички участници. Отборите получиха екипи и топки, грамоти и флагчета. Всяко дете се сдоби и с книжка за живота на Христо Стоичков.

Сподели:            

СПОНСОРИ

Харесай ЦСКА във Фейсбук

Sponsors

A 1Petrol

acibademcityclinic

motopoint.bg

Sponsors

Copyright © 2019 ЦСКА
Всички права запазени.

Последвайте ЦСКА