Български  English  
ЦСКА - ОБЕДИНЕНИ СПОРТНИ КЛУБОВЕ
потребители: 129 665

Не е възможно да бъдем победени
сряда 05 април, 2017  |   3750

 
Не е възможно да бъдем победени

Привържениците на ЦСКА свикнаха през последните повече от двайсет години да живеят в несигурни времена, да понасят трусове и удари върху любимия клуб. Всъщност това започна още през 1985 година, когато клубът ни бе закрит и ние пренесохме ценностите на Червената идея в новосъздадения „Средец". Тогава нито за миг не се разколебахме от липсата на юридическа приемственост, новото име и емблема и застанахме като един зад любовта си.
Не е нужно да се повтарят отново премеждията ни след 1989 година, когато комплексираните привърженици на вечно близкия до властта клуб използваха политическите промени, нагло се обявиха за репресирани от комунизма (с пагони от Държавна сигурност и милицията на раменете) и чрез свои представители на властта започнаха системно да нанасят удари върху Великия клуб. Всички знаят и за базите в различните спортове и разтурването на общата структура и за ужасяващия двоен стандарт и за отнетия лиценз и право на участие в Шампионска лига през 2008 година. Преди две години те помислиха, че най-накрая са ни убили, изпращайки ни в аматьорския футбол. Но не би! Грешно си бяха направили сметката. Те не отчетоха, че един клуб е велик, защото зад него стои велика публика. Точно публиката не позволи през всичките тези години на Червения Колос да падне, а му помогна като тежко ранен воин, преплитайки крака, да продължи неравната битка, подкрепян от нашата любов. Нещо повече, страданията ни сплотиха, а пренатягането на пружината преди две години отприщи огромна енергия в Червената общност, тя се надигна мощно и нанесе тежко поражение на врага, връщайки триумфално отбора си в Първа лига.
Това стана възможно заради небивалото в историята единство между отбор, ръководство и привърженици, които заедно се оказаха непреодолима сила. Противниците го разбраха и направиха опит да разбият това единство. Напразно. Армейската публика, освен най-многобройна и най-вярна, е и най-интелигентна и не се поддаде на невероятните медийни и други манипулации, не поиска да слуша омайни слова за чест и морал, изречени от нечестни и неморални хора. Единици се оказаха тези, които тръгнаха по пътя на предателството, водени от алчност, неудовлетворени амбиции или обикновена глупост и на практика се озоваха в лагера на враговете. Огромното мнозинство привърженици останаха единни, още по-верни и силни след изчистването от шкартото.
За зла негова чест, опитите на един самозабравил се чорбаджия, новоиздигнало се парвеню в живота и футбола, да поеме палката на вредителството и да унищожи ЦСКА като единствена пречка пред дългогодишното господство на изкуствения си отбор, ни завари точно в този връх на единството и силата. Червената общност е вече събудена и повече няма да позволи никакви гаври. Затова и с телата си спасихме емблемата от наглата шанаджийска операция за кражба с три свързани участници. Затова и в събота на стадиона ехтеше от песни и скандирания в прослава на любимия отбор и с ясна индентификация на врага. И събитията на терена бяха последното нещо, което ни интересуваше, макар че и там нашите момчета надиграха прехвалените скъпи „звезди" и само наглият съдийски слугинаж ни отне победата.
Не е възможно да бъдем победени. Не препоръчваме на мафията и олигархията да опитват повече, защото ще загубят не само тази битка, а оттук ще започне техният упадък и крах, защото на обществото вече му е дошло до гуша. Не може да ни уплашат нито огромните глоби, нито арестите за сплашване. Твърде много сме и сме решени на всичко за защита на любимия ни клуб.
Време е и политическата класа да се стресне, защото накрая може да се окаже, че тя ще плати сметката. Изборите минаха, ясно е кой ще управлява и е време бъдещите властници, а и служебното правителство да зададат въпросите на когото трябва:
1. Каква работа имат на търг за емблемата на ЦСКА външни хора? Откъде идват парите? Законно ли е свързани фирми да участват?
2. Докога ще се бави дългосрочното предоставяне на стадион „Българска Армия" и базата в Панчарево на ЦСКА. И там ли ще се допуснат циркове с външни участници?
3. Кой и защо иска обществено напрежение и размирици в България при това усложнено международно положение?
ЦСКА - Това са милионите привърженици. Наши са и емблемата, и стадиона и Панчарево. Но в нас е и голямата тояга.
Господа политици, настоящи и бъдещи управници, намесете се и поставете наглеците на мястото им, докато не е станало късно и за вас! Няма да можете да управлявате дълго, ако не чуете гласа на половин България. По-добрата, будна и мотивирана половина!

Пламен Живков

Сподели:          

СПОНСОРИ

A1 Mobile App

Sponsors

A 1Petrol

acibademcityclinic

motopoint.bg

Костюми "HUGO BOSS"

Армейско пиво

Хотел "Камчия"

Sponsors

Copyright © 2020 ЦСКА
Всички права запазени.

Последвайте ЦСКА