Български  English  
ЦСКА - ОБЕДИНЕНИ СПОРТНИ КЛУБОВЕ
потребители: 24561

Академия ЦСКА направи празник във Вълчедръм (СНИМКИ)
събота 31 август, 2019  |   1496Академия ЦСКА направи празник във Вълчедръм (СНИМКИ)

В истински празник се превърна визитата на детските отбори на Академия ЦСКА във Вълчедръм. Талантите от школата бяха поканени на тристранен турнир по повод празника на града. Момчетата на треньорите Димитър Андонов и Методи Здравков логично спечелиха срещите си, но резултатите в случая бяха без значение. Домакините създадоха отлична организация и атмосфера, за да могат децата да покажат футболните си умения и най-важното - да се забавляват. Все пак за статистиката отбелязваме още две купи в актива на Академията това лято. В надпреварата на Футбол 7 малките армейци постигнаха две убедителни победи с 5:0 и 5:2, а батковците им надделяха на два пъти с 3:0 и 5:0. Трябва да се отбележи, че червените играха с 1-2 години по-малки момчета от съперниците си. Емил Йончев (набор 2008) грабна индивидуалния приз за "Най-добър нападател", същата награда спечели и Явор Кръстев (р. 2010 г.).

Оказа се, че Вълчедръм има генетична връзка с армейския клуб. Преди 50 години, обявяването му за град е било ознаменувано с паметен мач, в който местният тим "Златия" се изправя срещу ЦСКА. Червените са водени от легендарния Никола Цанев, а наставници на тима са Стоян Орманджиев и Никола Ковачев. В състава личат имената на стража Йордан Филипов и Цветан Атанасов, както и на много младоци от спортната школа "Чавдар". Половин век след тази приятелска среща, юбилеят на Вълчедръм бе отбелязан отново с футболни двубои, в които главни действащи лица бяха подрастващите поколения.

На специална церемония след турнира представители на ЦСКА приветстваха своите домакини, сред които бяха и доста ветерани, изправили се срещу армейците навремето. Те получиха специални плакети, а местният детски отбор бе зарадван с екипи с трите шампионски звезди. Малчуганите и техните треньори бяха поканени и обещаха да подкрепят ЦСКА на живо в мач срещу Левски в столицата в някое от следващите дербита.

По традиция мощно "Още от дете" огласи стадион "Златия" на закриването на турнира.

Сподели:          

СПОНСОРИ

Вземи своята абонаментна карта

Sponsors

A 1Petrol

acibademcityclinic

motopoint.bg

Армейско пиво

Костюми "Apolon Group"

Обувки "Кавалер"

Sponsors

Copyright © 2019 ЦСКА
Всички права запазени.

Последвайте ЦСКА