Български  English  
ЦСКА - ОБЕДИНЕНИ СПОРТНИ КЛУБОВЕ

потребители: 22681


ВМА и ЦСКА с обща кауза: „Дари кръв, спаси живот”
петък 15 декември, 2017  |   1414ВМА и ЦСКА с обща кауза: „Дари кръв, спаси живот”

Всеки път, когато даряваш кръв, даряваш живот.

ВМА и ЦСКА за пореден път доказаха, че са институции, които могат да бъдат пример за останалите, обединявайки се в името на благородната кауза „Дари кръв, спаси живот".

Представителите на футболния клуб Милко Георгиев - административен директор, Ивайло Иванов - треньор на вратарите, Кирил Динчев - помощник кондиционен треньор и защитникът Александър Дюлгеров участваха в кръводарителска акция в Центъра по транфузионна хематология към ВМА, като целта е с личния си пример да допринесат за насърчаване на безвъзмездното кръводаряване.

"Още лятото си обещахме, че ще превърнем тези акции, тази кауза в традиция", сподели Милко Георгиев.

Първата такава инициатива се проведе на 14 юни, когато ВМА и ЦСКА заедно отбелязаха Световния ден на кръводарителя. И двете страни са категорични обаче, че не е необходимо да има конкретен повод, за да помогнеш в спасяването на човешки животи и обещават акциите да продължат и занапред.

"Идеята на всяко даряване е да стигне до колкото се може повече хора, които да се включат и да подкрепят дадена кауза. Затова и ЦСКА, като социален феномен, го прави и се надявам да има повече последователи", изтъкна Милко Георгиев.

Началникът на Центъра по трансфузионна хематология полк. проф. Румен Попов от своя страна им благодари, че за пореден път представители на ПФК ЦСКА се отзовават на призива да дойдат и да дарят кръв. По думите му, с този доброволен и безвъзмезден акт те за пореден път ще помогнат на много болни хора.

"Пожелавам ви да сте живи и здрави и честита победа", обърна се той към армейците, които подкрепиха каузата броени часове, след като отстраниха Лудогорец от турнира за Купата на България.

След кръводарителската акция, спортистите участваха и в коледното тържество, отганизирано от ръководството на ВМА за децата на служителите на болницата и децата от смесена диабетна група в детска градина "Бърборино". В тазгодишното раздаване на подаръците на помощ на Дядо Коледа и Снежанка се притекоха и две джуджета с „армейски сърца" - Кирил Динчев и Александър Дюлгеров.

Сподели:            
Коментари от потребители:

1 до 2 (от 2)

 - Емил С.
петък 15 декември, 2017
Браво!

 - Георги Г.
петък 15 декември, 2017
Имате моето уважение !!!


1 до 2 (от 2)


СПОНСОРИ

Харесай ЦСКА във Фейсбук

Sponsors

A 1Petrol

acibademcityclinic

motopoint.bg

Sponsors

Copyright © 2018 ЦСКА
Всички права запазени.

Последвайте ЦСКА