Български  English  
ЦСКА - ОБЕДИНЕНИ СПОРТНИ КЛУБОВЕ

потребители: 22995


Писмо до БФС
сряда 08 ноември, 2017  |   6383Писмо до БФС

Уважаеми господа,

Вече втора година привържениците на гостуващите отбори на стадион "Лудогорец Арена" в Разград са подложени на изключителен произвол от страна на ръководството на ПФК Лудогорец 1945 ЕАД.

Противно на всякакви утвърдени норми, както и на международни конвенции, по които Република България е страна, в зоната за привърженици на гостуващи отбори бе изграден така нареченият "Аквариум", който се състои от масивни метални решетки и шумоизолиращо стъкло. "Аквариумът" освен че е неудобен за привържениците също така и затруднява максимално подкрепянето на техния тим. Също така при лоши метеорологични условия използваното стъкло се запотява, което пък прави невъзможно дори гледането на самата футболна среща.

Припомняме, че това "съоръжение" бе изградено след активни протести на фенове на различни отбори от цялата страна срещу стария сектор за гости, който бе ограден с масивни метални огради и приличаше на концентрационен лагер от периода на Втората световна война.

От всичките 29 професионални футболни клуба в България единствено ПФК Лугодорец 1945 предприема такива драконовски мерки спрямо привържениците на футболната игра и се опитва да обезмисли самото посещение на футболните срещи в Разград. Единственият подобен случай е секторът за гости в гр. Русе, където и в момента е опъната преградна мрежа, която създава сериозни рискове за феновете в случай на необходимост от бързо излизане от стадиона.

Искаме да напомним, че футболът е спорт именно за хората и че без привържениците той в никакъв случай не би бил социалният феномен, който ние всички познаваме и обичаме. Ръководството на ПФК Лудогорец 1945 ЕАД неедонократно e обяснявало, че "Аквариумът" е изграден, заради поведението на гостуващите привърженици на стадион "Лудогорец Арена". В нито един момент обаче не чухме обяснение защо нито един друг професионален футболен клуб в Първа или Втора професионална лига до момента не се е оплакал от нещо подобно. Това със сигурност значи, че проблемите не идват от феновете и отново се прави опит да се отклони вниманието на обществото в грешната посока.

Във връзка с гореизложеното ви призоваваме за незабавни мерки за остраняването на "Аквариума" на ст. "Лудогорец Арена" и създаването на нормални условия за привържениците на гостуващите отбори в мачовете от календара на Първа професионална лига и Купата на България. Както е извество европейската централа УЕФА вече определи този сектор за негоден за нормално наблюдаване на футболни срещи и задължи ПФК Лудогорец 1945 ЕАД да допуска привържениците на гостуващите отбори за срещите от Лига Европа в другите зони на стадиона. Българските привърженици на футбола не са втора ръка граждани, не са и втора ръка фенове.

С уважение,

ПФК ЦСКА

ПФК Берое (Стара Загора)

СФК Етър (Велико Търново)

Сподели:            
Коментари от потребители:

1 до 10 (от 23)

 1  2  3   » 
 - Пламен К.
четвъртък 09 ноември, 2017
Феновете на Ботев са написали декларация на сайта си в същия стил! kpbp . bg

 - Иван Я.
четвъртък 09 ноември, 2017
Съединението прави силата.Само Гриша Ганчев и Само ЦСКА

 - Petko M.
сряда 08 ноември, 2017
ЕХ МАЙНИ ...

 - krasimir a.
сряда 08 ноември, 2017
Пичове какви са тия оставки, опровержения и т.н.Неразбирате ли,че срещу клуба се води война и ние трябва да сме истински войни на великия ЦСКА!Всички зад Гриша Ганчев и сега е момента да отрежем главата на хидрата/цялата мафиотска структура около БФС/.Очаквам много здраво и твърдо отношение на нашето ръководство срещу всяка провокация.Само ЦСКА!

 - Недялко И.
сряда 08 ноември, 2017
борис т КОЙ СИ ТИ ДА ИСКАШ НЕЩО, "ВЕДНАГА" Я СЕ СКРИИ БЕ МЕКОТЕЛО!

 - Борис Т.
сряда 08 ноември, 2017
Значи човекът който е разговарял с тия без писмено съгласие на секундата да си подаде оставката. Очевадно е че същия тоя човек работи срещу клубът тайно.

 - Пламен Ж.
сряда 08 ноември, 2017
Явно мъжката дума е непознато понятие за ръководителите на Ботев и Локомотив, щом се отметнаха след оказания им натиск. Предадоха и посрамиха и привържениците си.

 - Цветелин Ц.
сряда 08 ноември, 2017
Това днес си е много голям гаф

 - Борис Т.
сряда 08 ноември, 2017
И веднага този който е разговарял с двата отбора от Пловдив без писмено потвърждение да си подаде оставката. Веднага един от двамата Ганчеви да излезе и да каже всичко което става в отбора и да отговори на атаките. С мълчанието си един вид се потвърждава всичко което казват тия които атакуват отбора.

 - ivsny y.
сряда 08 ноември, 2017
Taka postapvat michotzite !


1 до 10 (от 23)

 1  2  3   » 

СПОНСОРИ

Харесай ЦСКА във Фейсбук

Sponsors

A 1Petrol

acibademcityclinic

motopoint.bg

Sponsors

Copyright © 2018 ЦСКА
Всички права запазени.

Последвайте ЦСКА