Български  English  
ЦСКА - ОБЕДИНЕНИ СПОРТНИ КЛУБОВЕ
потребители: 131 060

Даниел Йорданов: Искам европейската титла
понеделник 26 юни, 2017  |   12586

 
Даниел Йорданов: Искам европейската титла

Състезателят на Клуб по класическа борба ЦСКА Даниел Йорданов се подготвя заедно с националния отбор за участие на Европейското първенство за юноши в германския град Дортмунд в края на седмицата. 19-годишният класик си спечели правото да участва на шампионата на Стария континент и Световното първенство във Финландия през август, след като стана републикански шампион в категория до 55 килограма на Държавното лично отборно първенство в края на април. Два дни преди отпътуването за Германия Даниел Йорданов сподели за CSKA.BG с какви амбиции отива на Европейското първенство.

"Подготовката върви отлично. В момента сме на лагер в НСК "Диана" в столицата. Тренирам усилено и отивам в Дортмунд, за да стана първи. Това ще бъде дебютното ми участие на Европейско първенство и вълнението е голямо. Познавам някои от състезателите, тъй като преди два месеца бях на силен турнир в Румъния и се срещнах с част от тях.", заяви класикът за CSKA.BG.

Националите ни заминават за Германия в четвъртък (29 юни), а на 30 юни започва борбата за златните медали при класиците. Даниел Йорданов е спечелил десетки отличия от турнири в България и чужбина, а за CSKA.BG разказа за първите си стъпки в спорта.

"От 2008 година започнах да тренирам борба. В родния ми град Дупница няколко приятели ме заведоха в залата и веднага ми хареса този спорт. Година по-късно ме поканиха в ЦСКА и не можах да откажа.", разказа той.

"Гордост и чест е да защитавам емблемата на ЦСКА. Голям стимул за мен е, че клубът е изградил някои от легендите на българската борба и аз искам да продължа да печеля отличия за ЦСКА. Искам да благодаря на треньорите ми Мариян Бяндов и Димчо Димчев, които много ме мотивират и ми помагат, без тях нямаше да съм постигнал тези успехи.", завърши Йорданов.

Пожелаваме успех на Даниел Йорданов на Европейското първенство!

Сподели:          

СПОНСОРИ

A1 Mobile App

Sponsors

A 1Petrol

acibademcityclinic

motopoint.bg

Костюми "HUGO BOSS"

Армейско пиво

Хотел "Камчия"

Sponsors

Copyright © 2020 ЦСКА
Всички права запазени.

Последвайте ЦСКА