Български  English  
ЦСКА - ОБЕДИНЕНИ СПОРТНИ КЛУБОВЕ
потребители: 25213

Александър Попов: Ние сме ЦСКА и уважаваме труда на нашите играчи (ВИДЕО)
неделя 26 март, 2017  |   3813Александър Попов: Ние сме ЦСКА и уважаваме труда на нашите играчи (ВИДЕО)

Старши треньорът на ВК ЦСКА Александър Попов коментира пред CSKA.BG възможността клубовете да картотекират нови състезатели за финалната фаза на турнира за Купата на България. Той обяви, че ЦСКА няма да се възползва от тази опция, защото би било нелоялно спрямо момчетата, които извоюваха правото на участие. Ето и мнението на Александър Попов по наболялата тема, която заплашва да опорочи финалната шестица в надпреварата:

 

- Федерацията обяви, че финалният турнир за Купата на България ще бъде отворен за картотекиран. Това като че ли може да стане като някакво световно първенство?

- Това е правило от няколко години. Федерацията може и да е права сама за себе си. Идеята е да се повиши интереса към волейбола, защото се дава възможност националните ни състезатели, които играят в чужбина да се върнат за 3 дена, за 5 дена по българските клубове. Презумцията е, че по този начин ще се вдигне интереса към клубното ни първенство. Ние няколко години не се класирахме за тази финална фаза и затова не сме изказвали мнение. Сега като се класирахме за този турнир, намираме за необходимо да кажем, че ние не сме съгласни с този вариант. Ние не сме нито федерацията, нито лигата, ние не сме съгласни и няма да се възползваме от това право да картотекираме дори наши си състезатели, които са в чужбина. Не смятаме, че по този начин се вдига клубното ниво. Смятаме, че това е един шоу спектакъл. Да не забравяме, че Купата на България е втората по важност титла в България. Носителят на Купата на България добива право да играе Купа на Европа. Това е едно много важно състезание и по този начин, опорочавайки го и труда на състезателите за 7-8 месеца да се обезцени и на базата на финансови или някакви други възможности за три дена да се промени тотално това, което е съградено за 7-8 месеца, ние не виждаме какво се помага за българския волейбол, за българските волейболисти, за българските клубове. Наистина не го виждаме. И понеже много хора приказват без да правят нищо, ние освен че ще приказваме ще го и направим. Ние няма да картотекираме нито един състезател, който не е картотекиран до този момент в отбора на ЦСКА. Разбира се изключваме случая, да чукаме на дърво да не се случва, да се получи някаква контузия. Имаме финансовата възможност, благодарение на нашия спонсор Мариан Колев, да си позволим подобно разхищение на пари и по този начин да си издигнем възможностите за спечелване на купа. Заедно с Мариан Колев преценихме, че по този начин може да излъжем един-двама човека, но не можем да излъжем самите себе си, че сме направили нещо и сме спечелили нещо с честен труд. Другият много основен фактор при вземането на решение е, че ние си уважаваме състезателите, които сме картотекирали август месец. Тези момчета са тук много дълго време, играят добре и не може дори да си го представям през цялата година да казвам примерно "Давай, Краси" и най-накрая да кажа "Браво, Теодор Тодоров". Няма кого да излъжем, самите себе си няма да излъжем. Ясно е, че така шансовете ни намаляват, но от друга страна ще повдигнем морала на нашите състезатели, защото показваме ясно че техният труд е оценен. Плюс това предизвикателството да играем срещу още по-силни противници е нещо, което е много важно за възпитанието на на нашите състезатели. 

- Това е един турнир, в който можем да видим целия национален отбор събран на едно място. После обаче идват евротурнирите. Кого ще излъжем тогава?

- Точно. Понеже знаеме, че никого няма да излъжем. Понеже знаем дереждето на българските клубове. То не е завидно. Ние не сме станали изведнъж европейски грандове. Не виждаме смисъл от подобно шоу. Това че няколко национални състезатели ще имат още 2-3 седмици тренировка и участие не виждаме с какво помага на българските състезатели. Да ще видят в отбора си национали, но ще бъдат резерва на някои по-добър от тях. Това ако е някакъв турнир на някои богат спонсор, каквито турнири се правят в арабския свят. Приверно купата на някои шейх. Събират световния елит, играят за радост на шейха и до там. Поради тази причина не твърдим, че сме прави. Ние сме прави за самите себе си, но сме готови да отстоим позицията ни и да го направиме, не само да го кажеме.

ВИЖТЕ ИНТЕРВЮТО С АЛЕКСАНДЪР ПОПОВ.

Сподели:          
Коментари от потребители:

1 до 2 (от 2)

 - Станчо Н.
понеделник 27 март, 2017
Сашо Попов ИМПЕРАТОР!

 - Иво Ц.
неделя 26 март, 2017
Браво, Сашо!


1 до 2 (от 2)


СПОНСОРИ

MAX Score

Sponsors

A 1Petrol

acibademcityclinic

motopoint.bg

Армейско пиво

Костюми "Apolon Group"

Обувки "Кавалер"

Sponsors

Copyright © 2019 ЦСКА
Всички права запазени.

Последвайте ЦСКА