Български  English  
ЦСКА - ОБЕДИНЕНИ СПОРТНИ КЛУБОВЕ

потребители: 23527


Отворено писмо на ВК ЦСКА
четвъртък 22 декември, 2016  |   3516Отворено писмо на ВК ЦСКА

ДО ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Г-Н РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ

ДО МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Г-Н БОЙКО БОРИСОВ

ДО МИНИСТЪРА НА ИКОНОМИКАТА Г-Н БОЖИДАР ЛУКАРСКИ

ДО РЪКОВОДСТВОТО НА „СОФИЯ ТЕХ ПАРК" АД

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ,

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ,

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР НА ИКОНОМИКАТА,

УВАЖАЕМИ ГОСПОДА-РЪКОВОДИТЕЛИ НА „СОФИЯ ТЕХ ПАРК",

Обръщаме се към Вас от Волейболен клуб ЦСКА с надеждата, с Вашата намеса да се разреши спорен казус между клуба и „София Тех парк" относно ползването на тренировъчната зала „Армеец", в която, вече повече от 40 години, тренират отборите от Детско-юношеската школа на ЦСКА.

На 08.12.2016 г. клубът получи официално писмо от „София Тех парк" АД, с което бяхме уведомени, че тренировъчната зала „Армеец" /сграда № 6 с идентификатор 68134.4081.5017.6 и административен адрес бул.„Цариградско шосе" 111/, ще бъде затворена. С това решение, на практика, Детско-юношеската волейболна школа на клуба, в която спортуват над 200 деца, се обрича на гибел. Защото нито „София Тех Парк", нито Министерството на спорта осигуряват алтернативна зала, в която да тренираме. Вие сами, не по зле от нас, знаете какъв огромен проблем е намирането на подобна зала в София.

От 1970 г. до 2016 г. Детско-юношеската школа развива тренировъчната си дейност по волейбол в същата тази зала. В нея са израснали много звездни състезатели - национална гордост на България. В началото на 2013г. внезапно, без никой по никакъв начин да ни предупреди, че нашата зала „Армеец" е попаднала в проекта на Министерството на икономиката - „София Тех парк", възникна огромен проблем за развитието на школата. Вратите на залата изненадващо бяха затворени още тогава!

В този ужасен период за Детско-юношеската волейболна школа, спасението ни бе в тогавашното ръководство на Министерство на икономиката, което разпореди обследване на залата за нейната сигурност. На 04.10.2013г. инж. Паскал Паскалев изготви технически доклад, според който сградата е конструктивно устойчива. Вероятно въз основа на този доклад, както и под натиска на спортната общественост, родителите и медиите, Министерството на икономиката и ръководството на „София Тех парк" АД ни предложиха безвъзмездно да учредят срочно ограничено вещно право на ползване. Така, година за година, школата на клуба продължи да ползва залата по предназначение. Ето защо бяхме изключително неприятно изненадани, че сега, без никаква конкретна причина, ръководството на „София Тех парк" АД взе решение да затвори зала „Армеец". В днешните трудни времена за българския спорт е нелепо функциониращо спортно съоръжение, в което спортуват ежедневно стотици деца, да затваря врати. Ако не се направи всичко възможно залата да продължи да функционира по предназначение, се извършва престъпление спрямо децата на град София. Волейболен клуб ЦСКА има изготвен план за това, как, заедно със заинтересованата страна в лицето на ръководството на „София Тех парк" АД, да намерим решение за създалата се неприятна ситуация, засягаща здравето и възпитанието на нашите деца.

Уважаеми господа, Волейболен клуб ЦСКА ежегодно извършва ремонтни дейности, необходими за сигурността на залата. Клубът е вложил доста средства, за да бъде тя функционална. Надяваме се, че ще вземете отговорно решение и няма да позволите този дом на волейбола да бъде затворен, оставяйки над 200 деца на улицата, без да могат да практикуват любимия си спорт. Със сигурност, сред тези деца са бъдещите шампиони, с които България ще се гордее на световните и олимпийските терени.

Разчитаме на Вашата бърза реакция, защото няма никакво време, „София Тех Парк" очаква да преустановим тренировъчната дейност в залата от 2.01.2017г. Вярваме, че с Вашата компетентна намеса това няма да се случи!

22.12.2016г.

С уважение:

Александър Попов

Изпълнителен Директор на ВК „ЦСКА"

Сподели:            
Коментари от потребители:

1 до 10 (от 10)

 - Веселин Х.
петък 30 декември, 2016
Това си е подигравка с цялата Червена общност няма такава държава....

 - rosen i.
събота 24 декември, 2016
Тъпи некадърни политици, спрете да унижавате бъдещето на Майка България, защото този път ще почуствате народната любов много силно!!!!!!

 - Мхаил Н.
петък 23 декември, 2016
Подкрепям писмото !!! Спрете терора срещу децата на ЦСКА !

 - Мартин В.
петък 23 декември, 2016
Ако има нужда от протестни действия сме насреща! Подкрепяме писмото. М. С.

 - Ивайло Н.
петък 23 декември, 2016
Подкрепа и от мен!

 - васил Б.
четвъртък 22 декември, 2016
Трябва да ги смажем тези техно парк

 - Пламен В.
четвъртък 22 декември, 2016
Подкрепям писмото !!! Спрете терора срещу децата на ЦСКА !

 - Марин М.
четвъртък 22 декември, 2016
Нека Александър Попов да обяви кога се събираме. Добре е да е след Нова година, около средата на Януари. Тогава свървшат празниците и хората усещат, че всичко е по-старому, пак нямат пари, а политиците пак се ебават с тях. Отиваме и ги отнасяме като куцо пиле домат. Няма полиция, няма жандармерия...влизаме на първа, забиваме колове и опъваме ограда! Преди време пак по този повод се бяхме събрали поне 300 човека. Сега сме много по-обединени, сигурно ще сме хиляда!

 - Божидар Т.
четвъртък 22 декември, 2016
Напълно подкрепям писмото .

 - Пламен Ж.
четвъртък 22 декември, 2016
Предлагам всички да застанем зад това писмо и при необходимост да излезем на протест в защита на децата.Стига терор над ЦСКА! Ако управляващите не се осъзнаят, ще си имат работа с нас. А ние сме много и силни.


1 до 10 (от 10)


СПОНСОРИ

Харесай ЦСКА във Фейсбук

Sponsors

A 1Petrol

acibademcityclinic

motopoint.bg

Sponsors

Copyright © 2018 ЦСКА
Всички права запазени.

Последвайте ЦСКА