Български  English  
ЦСКА - ОБЕДИНЕНИ СПОРТНИ КЛУБОВЕ

потребители: 22755


Треньорът на ЦСКА U16 Христо Ценов поема националите до 15 години
петък 09 декември, 2016  |   2413Треньорът на ЦСКА U16 Христо Ценов поема националите до 15 години

Треньорът от детско-юношестата школа на баскетболен клуб ЦСКА Христо Ценов бе избран за селекционер на националния ни отбор до 15 години. Той бе предложен за поста от директора на треньорската комисия Любомир Минчев, който води мъжкия национален отбор. Основният критерий за избор на треньор на най-младия представителен тим е той да е работил най-малко 3 години с момчета в тази възрастова група. Въпреки новата длъжност, Ценов ще продължи да води тима на ЦСКА U16.

„Щастлив съм, че ми се гласува доверие да водя националния отбор до 15 години. Готов съм за това предизвикателство. Голяма отговорност е да съм селекционер на представителния тим на България.", сподели Христо Ценов за CSKA.BG.

Голямото предизвикателство пред новия треньор е класиране за Европейското първенство през 2018 година. В момента българският отбор участва в интересен проект на ФИБА и Турската баскетболна федерация.
„Децата, родени през 2002 и 2003 година, са въвлечени в един хубав баскетболен проект „FIBA Youth Player Development Programmes", съвместно с Турската федерация и ФИБА. В него четири държави- България- Македония, Косово и Румъния, участват в кампове, които се провеждат във всяка от тях. В България кампът се състоя във Варна в края на август, а в началото на септември в Румъния всички 4 държави бяха изпратили по 30 деца. Главен треньор- лектор беше Крис Дайл."

„Бяхме и на посещение в Турция. По четирима треньори от четирите държави, който участват в проекта. Проследихме работата на грандовете Фенербахче, Галатасарай, Бешикташ, обменихме опит. Обиколихме школите им и научихме интересни и полезни неща.", споделя Ценов.

„През януари е ред на Македония да приеме кампа. Този път той ще бъде под формата на турнир и ще се играят мачове всеки срещу всеки."

Сподели:            
Коментари от потребители:


Все още няма коментари

СПОНСОРИ

Харесай ЦСКА във Фейсбук

Sponsors

A 1Petrol

acibademcityclinic

motopoint.bg

Sponsors

Copyright © 2018 ЦСКА
Всички права запазени.

Последвайте ЦСКА