Български  English  
ЦСКА - ОБЕДИНЕНИ СПОРТНИ КЛУБОВЕ
потребители: 129 090

2016-2017 - Завръщането в Първа лига

 
2016-2017 - Завръщането в Първа лига

Първи ред (прави): Анатоли Господинов, Самия Аясс, Давид Симао, Рафаел Перес, Кирил Десподов, Пламен Гълъбов, Георги Минчев, Томас Нойберт (кондиционен треньор), Владимир Манчев (помощник треньор), Христо Янев (старши треньор), Ивайло Петров (треньор на вратарите), Кирил Динчев (помощник кондиционен треньор), Йордан Йорданов, Петър Витанов, Божидар Чорбаджийски, Густаво Кулма, Преслав Йорданов, Станислав Маламов, Георги Китанов

Втори ред (клекнали): Арсенио Нунеш, Лазар Марин, Красимир Станоев, Борис Галчев, Кристиян Малинов, Александър Георгиев, Александър Конов, Никола Колев, Иван Минчев, Стойчо Атанасов, Диого Виана, Александър Дюлгеров, Антон Недялков

След едногодишно изгнание в трета дивизия, ЦСКА се завръща в елита. Както може и да се очаква, обаче, първите месеци са преходни и изпълнени с трудности. Отборът е напълно преобразен през лятото, но стартът в първенството не е добър. Треньорът Христо Янев е освободен още след  IV кръг, а на негово място е назначен младият румънец Едуард Йорданеску. И той обаче не успява да обърне хода на сезона. Непостоянството в играта и резултатите продължават. ЦСКА шокиращо отпада още на първата стъпка за Kупата от втородивизионния Локомотив София. В първото вечно дерби след завръщането в елита пък стига само до 1:1. Йорданеску се задържа едва 3 месеца, а след равенство с Верея на "Армията" в края на ноември подава оставка.

На мястото на румънеца е назначен треньорът на дубъла на ЦСКА Стамен Белчев. Хасковлията първоначално е временен избор, но стабилизира резултатите на отбора и става наставник за постоянно. Червените се представят слабо в редовния сезон, като са едва трети на голямо изоставане от лидера и на 5 точки от втория.

В плейофите обаче ЦСКА прави добро представяне, като на два пъти съкрушава сините във вечното дерби с 3:0. Друг светъл лъч е привличането през зимата на голмайстора Фернандо Каранга. От началото на 2017-а за тима се състезава и бъдещият капитан Николай Бодуров.

Червените завършват втори в преходния си сезон и се стягат за първо евроучастие след 3-годишна пауза.

Сподели:          

СПОНСОРИ

A1 Mobile App

Sponsors

A 1Petrol

acibademcityclinic

motopoint.bg

Костюми "HUGO BOSS"

Армейско пиво

Sponsors

Copyright © 2020 ЦСКА
Всички права запазени.

Последвайте ЦСКА