Български  English  
ЦСКА - ОБЕДИНЕНИ СПОРТНИ КЛУБОВЕ
потребители: 131 105

2015-2016 - Първи във "В" група и исторически триумф за Купата на България

 
2015-2016 - Първи във "В" група и исторически триумф за Купата на България

Състав на ЦСКА за сезон 2015-2016: Анатолий Господинов, Стоян Колев, Кирил Динчев, Виктор Райчев, Александър Бранеков, Божидар Чорбаджийски, Милен Кикарин, Валентин Антов, Ангел Грънчов, Васил Попов, Николай Дичев, Самир Аясс, Борис Галчев , Момчил Цветанов, Павел Головодов, Йордан Йорданов, Станислав Маламов, Айкут Рамадан, Александър Александров, Николай Цветков, Петър Витанов, Преслав Йорданов, Костадин Хазуров, Марио Йорданов.

Старши треньор: Христо Янев

Сезон 2015-2016 със сигурност е най-драматичният в цялата история на ЦСКА. През лятото на 2015-та става ясно, че акционерите нямат намерение да плащат лиценза за участие в професионалния футбол. БФС пък не допуска ново дружество в "А" група и така ЦСКА е изправен на исторически кръстопът, като в един момент опцията за старт от окръжните групи е съвсем реална.

В средата на месец юни в клуба влиза Гриша Ганчев, който си поставя за цел да възроди старата слава на армейците. Неговата интервенция стопира опита за изпращането на ЦСКА в селската дивизия, а в крайна сметка клубът заявява участие в югозападната „В" група.

За треньор е назначен Христо Янев, който прави ударна селекция само от български състезатели. Така ЦСКА за първи път от началото на новия век разчита само на родни таланти, като по голямата част от тях са и продукт на собствената школа. Самото първенство във "В" група минава под тоталната доминация на червения колос, който записва 31 победи и едно реми в общо 32 мача и завършва с чудовищната голова разлика 146:10. През цялата есен армейците не допускат нито един гол вкаран от противников състезател, а единственото попадение в тяхната врата е автогол на Александър Бранеков при визитата на Вихрен, която е спечелена с 5:1.

Тоталната червена доминация има и в турнира за Купата. ЦСКА е принуден поради аматьорския си статут да стартира от ниво на градски квалификации и изиграва рекордните 10 срещи в турнира. Всичките те са спечелени, а общата голова разлика е 34:2. По пътя си към трофея момчетата на Христо Янев помитат последователно съставите на София 2010, Септември, Сарая, Ботев Ихтиман, Нефтохимик, Спартак Плевен, Созопол и Берое, а на финала на 24-ти май, пред повече от 35 000 зрители, е победен с 1:0 и тимът на Монтана. Шампионското попадение отбелязва Станислав Маламов.

По този начин ЦСКА записва една от най-ярките страници в своята история, като става първият аматьорски тим, който вдига трофея в България и едва деветият в цялата история на европейския футбол.

Сподели:          

СПОНСОРИ

A1 Mobile App

Sponsors

A 1Petrol

acibademcityclinic

motopoint.bg

Костюми "HUGO BOSS"

Армейско пиво

Хотел "Камчия"

Sponsors

Copyright © 2020 ЦСКА
Всички права запазени.

Последвайте ЦСКА