Български  English  
ЦСКА - ОБЕДИНЕНИ СПОРТНИ КЛУБОВЕ
потребители: 131 105

2014-2015 - Нови две победи над Левски

 
2014-2015 - Нови две победи над Левски

Състав за сезон 2014-2015: Анатолий Господинов, Якуб Дивиш, Максимс Уваренко, Александър Тунчев, Валентин Илиев, Апостол Попов, Венцислав Василев, Денис Причиненко, Юлиян Чапаев, Пламен Крачунов, Кристиан Супусепа, Mарин Оршулич, Тончи Кукоч, Стивън Сънди, Борис Галчев, Иван Стоянов, Петър Витанов, Неманя Милисавлевич, Еденилсон Бергонси, Луис Соарес, Маркиньос, Тони Силва, Иван Маркович, Орелиен Жоаким, Хуан Фелипе, Стефан Николич, Марио Бъркляча, Амансио Фортеш.

Старши треньор: Стойчо Младенов

ЦСКА влиза в сезон 2014-2015 раздиран от скандали. По време на подготвителния лагер в Боровец тимът е напуснат от Емил Гъргоров и Джаксън Менди, а Омар Косоко отказва да поднови своя договор. Ръководството е принудено в движение да прави изцяло нова селекция, и то по време на втория лагер в Холандия. Привлечени са над 10 нови състезатели, но това се случва буквално в последния момент и резултатът е срамно отпадане от Лига Европа на все още необиграния състав от молдовския Зимбру.

В "А" група ЦСКА стартира ударно и още във втория кръг помита вечния съперник, който губи поредните си два мача от армейците - този път с 2:0 и 3:0. В герой на дербитата се превръща румънецът Серджиу Буш, който бележи и в двата сблъсъка.

Селекцията на Стойчо Младенов върви ударно в първенството и не допуска спадове, като по този начин финишира есенния дял на първо място, с три точки аванс пред Лудогорец.

Зимата обаче отново е бурна. Става все по-ясно, че между акционерите има сериозни разногласия, финансирането не е осигурено, а зимните лагери до последния момент са под въпрос. Серджиу Буш е продаден, за да може да се осигури нормален старт на пролетта и това безспорно оказва своето влияние.

Пролетният дял на 2015-та е един от най-тежните в цялата история на клуба. ЦСКА буквално се срива и месеци наред не успява дори да отбележи гол. Първата и единствена победа е постигната чак в последния кръг.

В рамките на три месеца отборът е воден от трима треньори, като след оставката на Стойчо Младенов идва Галин Иванов, който не успява да промени нищо. Последните кръгове пък се изиграват под ръководството на Любослав Пенев, който се опитва да обърне събитията, но идването му е прекалено закъсняло за нещо съществено. Извън терена събитията са още по-драматични.

Разногласията между акционерите прерасват в открит конфликт и в крайна сметка в началото на април се стига до промяна в собствеността. Въпреки обещанията, че ще бъде осигурен лиценз и нормално завършване на сезона, това не се случва. Така, на 31 май, става ясно, че ЦСКА няма да играе професионален футбол през следващия сезон, а Петър Манджуков в прав текст обявява, че фалитът на дружеството е единственият изход от ситуацията.

Сподели:          

СПОНСОРИ

A1 Mobile App

Sponsors

A 1Petrol

acibademcityclinic

motopoint.bg

Костюми "HUGO BOSS"

Армейско пиво

Хотел "Камчия"

Sponsors

Copyright © 2020 ЦСКА
Всички права запазени.

Последвайте ЦСКА