Български  English  
ЦСКА - ОБЕДИНЕНИ СПОРТНИ КЛУБОВЕ
потребители: 24658

2013-2014 - Четири от четири във Вечното дерби2013-2014 - Четири от четири във Вечното дерби

Състав на ЦСКА за сезон 2013-2014: Томаш Черни, Стоян Колев, Райс Мболи, Здравко Илиев, Джаксън Менди, Валентин Илиев, Апостол Попов, Венцислав Василев, Жереми Фо-Поре, Васил Попов, Юлиян Илиянов, Пламен Крачунов, Браян Ереро, Тодор Янчев, Борис Галчев, Иван Стоянов, Петър Витанов, Неманя Милисавлевич, Емил Гъргоров, Антон Карачанаков, Ивайло Чочев, Марсиньо, Григор Долапчиев, Омар Косоко, Мартин Петров, Стивън Сънди, Тони Силва, Гуидо Ди Вани, Иван Маркович.

Старши треньор: Стойчо Младенов

След оттеглянето на „Титан" ЦСКА е в състояние на пълен разпад. Клубът доброволно се отказва от участие в Европа, а до БФС е подадено заявление за отказ от спортна дейност. Действията на „Титан" през юни 2013 година провалят и опитите на Гриша Ганчев да поеме ЦСКА. В крайна сметка буквално в последния момент на хоризонта се появява Александър Томов, който поема всички активи и пасиви на настоящото търговско дружество. Томов връща начело на тима Стойчо Младенов, който от своя страна светкавично успява да сглоби отбор.

Постижението на Младенов действително е забележително, защото само седмица преди старта на първенството ЦСКА разполага само с трима играчи с договор.

Така армейците стартират в новия шампионат с набързо събран състав, който не е водил и никаква подготовка. Това оказва своето влияние върху резултатите и първата победа идва чак в петия кръг. След първата пауза в първенството обаче ЦСКА рязко вдига оборотите и съвсем скоро се превръща в реален претендент за златото.

Стартира и уникалната серия от шест поредни победи срещу вечния съперник, като първото дерби е спечелено с три попадения само в рамките на шест игрови минути. ЦСКА в крайна сметка не успява да се пребори за златото срещу силно превъзхождащият го в този момент съперник Лудогорец, но селекцията показва, че отборът има бъдеще, ако му бъде осигурена стабилност, каквато обаче така и никога не упява да бъде реализирана.

През пролетта на 2014-та ЦСКА пуска на борсата и акции. Привържениците масово се включват в акцията по спасението на любимия клуб, но за съжаление събраните средства се оказват под необходимия минимум от 9 милиона лева.

Сподели:          

СПОНСОРИ

Вземи своята абонаментна карта

Sponsors

A 1Petrol

acibademcityclinic

motopoint.bg

Армейско пиво

Костюми "Apolon Group"

Обувки "Кавалер"

Sponsors

Copyright © 2019 ЦСКА
Всички права запазени.

Последвайте ЦСКА