Български  English  
ЦСКА - ОБЕДИНЕНИ СПОРТНИ КЛУБОВЕ
потребители: 131 105

2011-2012 - Изпусната титла в Разград

 
2011-2012 - Изпусната титла в Разград

Състав на ЦСКА за сезон 2011-2012: Иван Караджов, Милен Радуканов, Костадин Стоянов, Павел Виданов, Иван Бандаловски, Благой Макенджиев, Томислав Костадинов, Здравко Чавдаров, Никола Радулович, Тодор Янчев; Втори ред: Апостол Попов, Петър Стоянов, Румен Трифонов, Иван Стойчев, Янис Зику, Жуниор Мораеш, Александър Якимов, Станко Йовчев, Александър Дюлгеров; Клекнали: Мишел Платини, Мартин Дечев, Четин Садула, Спас Делев, Станислав Костов, Маркиньос, Антон Карачанаков, Грегъри Нелсън, Адемар Жуниор, Саша Живец, Борис Галчев.

Сезон 2011-2012 минава под знака на драматични обрати и нелепо изпусната титла в „А" група. В Европа ЦСКА не успява този път да се класира в групите на Лига Европа. Армейците се препъват за пореден път в Стяуа, като губят първия мач в Клуж с 0:2, а в София стигат само до реми 1:1.

В „А" група нещата се развиват по типичния за тогавашните собственици от „Титан" начин. Милен Радуканов записва силна серия с помощта на привлечените нови супервезди Янис Зику и Жуниор Мораес, но е уволнен при първата издънка, а тимът е поет на пожар от Драголюб Симонович, който работи в тандем с Димитър Пенев. Двамата също не се задържат за дълго на постовете си и са освободени след загуба от Черноморец на старта на пролетния дял.

Трети и последен за сезона треньор е Стойчо Младенов, който постига силна серия и в един момент води пред втория Лудогорец с 8 точки. На, и извън терена обаче започват да се случват странни работи, които в крайна сметка се оказват фатални. Така, например, силният тогава тим на Миньор Перник излиза с юноши срещу Лудогорец и логично губи канастрофално мача.

Нджонго Присо пък е сурово наказан от БФС след гостуването на Локомотив Пловдив, въпреки че самият той става жертва на симулация на противников състезател. В крайна сметка загубата във Вечното дерби, която идва и след много спорно съдийство, обръща хора на събитията.

ЦСКА губи и гостуването на Миньор Перник, а разликата е съкратена на само 2 точки. Така се стига до последния кръг, в който армейците гостуват на преследвача Лудогорец в Разград. Срещата за титлата се развива по възможно най-неудачния начин. Домакините успяват да открият резултата, а възпитаниците на Стойчо Младенов удрят три греди в хода на мача, но така и не успяват да вкарат решаващия гол. Ангел Грънчов е изгонен с директен червен картон за настъпване на противников състезател и така ЦСКА в крайна сметка пропилява почти сигурната си титла.

Сподели:          

СПОНСОРИ

A1 Mobile App

Sponsors

A 1Petrol

acibademcityclinic

motopoint.bg

Костюми "HUGO BOSS"

Армейско пиво

Хотел "Камчия"

Sponsors

Copyright © 2020 ЦСКА
Всички права запазени.

Последвайте ЦСКА