Български  English  
ЦСКА - ОБЕДИНЕНИ СПОРТНИ КЛУБОВЕ
потребители: 131 105

2009-2010 - Първо участие в групите на Лига Европа

 
2009-2010 - Първо участие в групите на Лига Европа

Състав на ЦСКА за сезон 2009-2010: Иван Караджов, Иван Иванов, Александър Бранеков, Ивайло Петров, Кирил Котев, Апостол Попов, Тодор Тимнов, Владимир Манчев, Маркиньос, Руи Мигел, Давид Силва, Костадин Стоянов, Здравко Чавдаров, Ели Маркес, Тодор Янчев, Дормушали Саидходжа, Атанас Зехиров, Спас Делев, Николай Манчев, Йордан Тодоров, Светослав Петров, Иван Стоянов, Павел Виданов, Йордан Минев, Орлин Орлинов, Коста Янев.

През лятото на 2009-та в ЦСКА настъпват сериозни кадрови промени. От Сливен са закупени четирима състезатели, сред които и Иван Стоянов, който в последствие се превръща във водеща фигура. Привлечен е Спас Делев, както и Апостол Попов и Тодор Тимонов от Ботев Пловдив.

Сезонът започва фантастично на всички фронтове. Под ръководството на Любослав Пенев в новосъздадената Лига Европа са елиминирани последователно Дери Сити и Динамо Москва и така ЦСКА за втори път в историята си достига до групова фаза на европейски турнир.

Паметни остават двата сблъсъка с Динамо, в които ЦСКА показва превъзходна игра и надиграва пълният със звезди съперник. 0:0 в София и успех с 2:1 на реванша в руската столица след попадения на Спас Делев и Иван Иванов.

В "А" група стартът също е добър, а вечният съперник е победен с 2:0. След бурното начало обаче ЦСКА зацикля. Носят се слухове за забавени заплати, а на терена резултатите се влошават.

Върхът е домакинската загуба от Миньор Перник с 0:3, която води до сериозна криза.

В Лига Европа в първия мач е постигнато реми с английския Фулъм - 1:1, който по-късно ще достигне и до финала в турнира. След това ЦСКА допуска пет поредни загуби и отпада от турнира.

Всичко това води през зимата до поредната треньорска рокада. Любослав Пенев е освободен, а на негово място е назначен известният румънски специалист Йоан Андоне, който привлича в състава няколко нови състезатели.

Стартът на пролетния дял обаче не носи нищо добро. След драматична победа с 3:2 над Локомотив Пловдив се стига до инцидента в Мездра. Там, при резултат 1:0 за местния Локомотив, фенове на ЦСКА нахлуват на терена и прекратяват срещата. Това води до сурови санкции за клуба, който на практика приключва с борбата за титлата, а Андоне напуска. За временен наставник е назначен Адалберт Зафиров, който успява в някаква степен да стабилизира нещата и ЦСКА стига до второто място, макар и на цели 12 точки от шампиона Литекс.

Сподели:          

СПОНСОРИ

A1 Mobile App

Sponsors

A 1Petrol

acibademcityclinic

motopoint.bg

Костюми "HUGO BOSS"

Армейско пиво

Хотел "Камчия"

Sponsors

Copyright © 2020 ЦСКА
Всички права запазени.

Последвайте ЦСКА