Български  English  
ЦСКА - ОБЕДИНЕНИ СПОРТНИ КЛУБОВЕ
потребители: 131 105

2006-2007 - Драматични мачове с Бешикташ в Европа

 
2006-2007 - Драматични мачове с Бешикташ в Европа

Състав на ЦСКА за сезон 2006-2007: Ивайло Петров, Илко Пиргов, Оливер Ковачевич, Георги Илиев, Александър Тунчев, Роберт Петров, Флорентин Петре, Йордан Тодоров, Еуген Трика, Валентин Илиев, Кирил Котев, Тиаго Силва дос Сантос, Велизар Димитров, Йордан Юруков, Сергей Якирович, Гийом Да Зади, Абдеррахман Кабус, Шалозе Удоджи Чигозие, Евгени Йорданов, Мирослав Манолов, Стойко Сакалиев, Иван Иванов, Франсиско Хавиер Мартос Еспигарес, Даниел Алешандре Моралес Батажело, Жозе Емилио Робало Фуртадо, Николай Чипев, Александру Пицурка, Станко Йовчев, Александър Бранеков, Михаил Александров, Павел Виданов, Даниел Георгиев, Мартин Тошев, Крум Ловков, Емил Гъргоров.

Сезон 2006-2007 започва с криза в клуба. По време на първия лагер в Правец се стига до бунт на футболистите, които не са получавали заплати. В крайна сметка тимът се разделя с няколко ключови футболисти като Мурад Хидиуед, Христо Янев и Емил Гъргоров. Сред новите попълнения пък блести името на румънския национал Флорентин Петре.

ЦСКА стартира в новия сезон със спечелване на Суперкупата на България след 3:0 след изпълнение на дузпи срещу Левски.

За Купата на УЕФА червените записват лесен успех срещу Динамо Тирана - 1:0 в Албания и 4:1 в София. Във втория кръг след продължения е елиминиран сръбския Хайдук Кула (0:0 в София и 1:1 на реванша, който се играе в Белград).

На прага на групите ЦСКА среща турския гранд Бешикташ. Армейците са на косъм от успеха след загуба с 0:2 в Истанбул и победа с 2:0 в София след голове на Валентин Илиев и Александър Тунчев. В продълженията обаче тимът не успява да издържи и гостите изравняват резултата.

В края на есента се стига и до смяна на собствеността. Васил Божков продава ЦСКА на индийският магнат Прамод Митал, който по това време е собственик и на Кремиковци. Новият акционер пък назначава Александър Томов за управител на ЦСКА.

През пролетта заради неубедителното представяне се стига до треньорска рокада. Пламен Марков е заменен от Стойчо Младенов, който обаче идва твърде късно, за да промени развоя на събитията и ЦСКА завършва на втора позиция в крайното класиране.

Сподели:          

СПОНСОРИ

A1 Mobile App

Sponsors

A 1Petrol

acibademcityclinic

motopoint.bg

Костюми "HUGO BOSS"

Армейско пиво

Хотел "Камчия"

Sponsors

Copyright © 2020 ЦСКА
Всички права запазени.

Последвайте ЦСКА