Български  English  
ЦСКА - ОБЕДИНЕНИ СПОРТНИ КЛУБОВЕ

потребители: 23236


2001-2002 - Елиминирането на Шахтьор и епични мачове с Милан2001-2002 - Елиминирането на Шахтьор и епични мачове с Милан

Състав на ЦСКА за сезон 2001-2002: Тодор Янчев, Адалберт Зафиров, Методи Деянов, Александър Томаш, Светослав Петров, Галин Иванов, Калчев, Георги Антонов, Христо Янев: Янко Вълканов, Ангел Стойков, Владимир Манчев, Асен Букарев, Ибрахима Гай, Любослав Пенев, Масена Моке, Мичо Вранеш, Св. Георгиев, Стоян Колев, Йордан Лечков, Драголюб Симонович, Ивайло Иванов, Самет Ашимов, Стефан Джилио, Ненад Лукич, Аспарух Никодимов (старши треньор).

През сезон 2001-2002 в ЦСКА се завръщат Любослав Пенев и Йордан Лечков. Владимир Манчев пък прави най-силния си сезон с червения екип и в последствие е продаден на френския Лил.

В „А" група ЦСКА завършва на трето място, като преди плейофите отборът е дори пети. За Купата на България е достигнат финал, който обаче е загубен от вечния съперник Левски с 1:3.

Положителната нотка в сезона идва най-вече от представянето в Европа, което напомня за най-добрите години. На старта ЦСКА постига лесен успех срещу Шахтьор Солигорск от Беларус (2:1 в Минск и 3:1 в София). Следващият съперник пак е с името Шахтьор, но от Донецк. Украинският клуб още в този период разполага с огромен бюджет и е пълен с национални състезатели от различни държави. ЦСКА, противно на всички очаквания, бие с 3:0 в София с голове на Любослав Пенев и Владимир Манчев на два пъти, като и за трите попадения асистира Методи Деянов. На реванша Шахтьор повежда с 2:0, но попадение на Методи Деянов слага точка на спора.

Така ЦСКА стига до сбълък с Милан във втория кръг на Купата на УЕФА. Росонерите побеждават в Милано с 2:0, а армейската агитка поставя нов рекорд за посещаемост на мач извън пределите на България -  близо 3000 души. Милан успява да победи минимално и в София 1:0, но всички коментатори отбелязват, че ЦСКА е бил достоен опонент на италианския гранд.

Сподели:            

СПОНСОРИ

Харесай ЦСКА във Фейсбук

Sponsors

A 1Petrol

acibademcityclinic

motopoint.bg

Sponsors

Copyright © 2018 ЦСКА
Всички права запазени.

Последвайте ЦСКА