Български  English  
ЦСКА - ОБЕДИНЕНИ СПОРТНИ КЛУБОВЕ

потребители: 23533


1997-1998 - Завръщането на легендите1997-1998 - Завръщането на легендите

Състав на ЦСКА за сезон 1997-1998: Христо Стоичков, Емил Костадинов, Трифон Иванов, Адалберт Зафиров, Емил Кременлиев, Атанас Георгиев, Милен Петков, Методи Деянов, Ристе Милославов, Бончо Генчев, Петър Жабов, Екрем Генч, Мартин Петров, Бождо Джуркович; Иво Славчев, Стилиян Петров, Георги Йорданов, Михаил Юмерски, Тодор Кючуков, Александър Томаш, Здравко Радев, Галин Иванов, Петко Петков, Ивайло Андонов, Добромир Митов, Стефан Лулчев, Илиян Василев, Антон Бачев, Георги Василев (старши треньор).

След триумфа през 1997-ма ЦСКА се готви за атака на Шампионската лига. Още в първия кръг съперник е Стяуа. ЦСКА постига 3:3 в Букурещ, като в голяма част от мача води с 3:1, но нелеп червен картон на Анатоли Нанков обръща събитията на терена. В реванша по-големият турнирен опит на румънците, които по това време са редовни участници в групите на ШЛ, си казва думата и Стяуа продължава напред след нов успех в София с 2:0.

Шокът от пропуснатия шанс в Европа си казва думата и на домашната сцена, където под светлината на прожекторите изгрява и тимът на Литекс. ЦСКА в крайна сметка остава на трето място в крайното класиране, а Георги Василев е уволнен по средата на сезона.

През зимата на „Българска армия" се завръщат Емил Костадинов, Трифон Иванов и Христо Стоичков. Идеята на ръководството е с тяхна помощ да се атакува титлата и Купата, но на практика нищо такова не се получава, и резултатите остават посредствени.

ЦСКА достига финал за Купата на България, в който отнася изключително тежко поражение от вечния съперник - 0:5.

Сподели:            

СПОНСОРИ

Харесай ЦСКА във Фейсбук

Sponsors

A 1Petrol

acibademcityclinic

motopoint.bg

Sponsors

Copyright © 2018 ЦСКА
Всички права запазени.

Последвайте ЦСКА