Български  English  
ЦСКА - ОБЕДИНЕНИ СПОРТНИ КЛУБОВЕ
потребители: 129 090

2003 ★ Титлата е спечелена на "Герена" и епични сблъсъци с Блекбърн

 
2003 ★ Титлата е спечелена на "Герена" и епични сблъсъци с Блекбърн

Състав на ЦСКА за сезон 2002-2003:
Седнали, отляво надясно: Макдоналд Мукаси, Йордан Тодоров, Емил Гъргоров, Георги Антонов, Тончо Токмакчиев (член на УС на ЦСКА), Стефан Орманджиев (член на УС на ЦСКА), Васил Божков (председател на Надзорния съвет на клуба), Георги Ананиев (председател на УС на клуба), Лазар Василев (финансов директор), Светослав Петров, Велизар Димитров, Тодор Янчев, Христо Янев;
Втори ред: Ренато Валвасори (треньор), Жоао Карлос, Ибрахима Гай, Ангел Йошев, Артим Шакири, Радослав Здравков (треньор), Стойчо Младенов (старши треньор), Методи Томанов (треньор), Йордан Върбанов, Иван Павлов, Александър Томаш, Герасим Заков, Стоян Йорданов (треньор), Валентин Янев (масажист);
Трети ред: Николай Дончев (администратор), Агналдо Перейра, Фабио Лима, Жоао Паоло Брито, Маркос Чарас, Стойчо Младенов - младши, Борислав Караматев, Петър Николов, д-р Иван Дойчев (лекар на отбора), Венцислав Михайлов (член на УС), Здравко Зафиров (член на УС), Николай Нанев (администратор);
Четвърти последен ред: Добри Димов (домакин), Бисер Авджиев (масажист), Румен Трифонов, Христо Бахтарлиев, Венцислав Велинов, Ивайло Иванов, Стоян Колев, Симеон Атанасов, Панчо Шушков (член на НС), Евгени Горанов (член на УС)

ЦСКА узаконява 29-та си титла по стандартен начин - завършва първи и оставя зад себе си Левски, който по традиция финишира втори. Червените са със 66 точки, шест повече от сините.

Треньорът Стойчо Младенов привлича в състава Велизар Димитров, Емил Гъргоров, Макдоналд Мукаси и Жоао Паоло Брито, които в последствие ще изиграят съществена роля в първенството.

На полусезона вече е ясно кой ще е шампион, след като ЦСКА завършва с 13 от 13 възможни победи, а в края на шампионата червените финишират с голова разлика 67:16, като и тези показатели са най-добрите в сравнение с останалите отбори.

Титлата е спечелена на "Герена" с равенство 1:1 в 23 кръг срещу Левски. Голът на Жоао Паоло Брито прави ЦСКА недостижими от сините преследвачи и играчите и публиката стартират празненствата още на стадиона на своя най-голям противник.

По време на първенството Левски е победен на "Българска армия" с класика - 3:0. Два гола отбелязва южноафриканският нападател на ЦСКА Макдонал Мукаси и един на Светослав Петров.

В турнира за Купата на България червените достигат до полуфинал, където отпадат нещастно от Левски след 0:1 на "Армията" и 0:0 на "Георги Аспарухов".

Това не притеснява червените фенове, които винаги са се радвали на мачовете на ЦСКА в евротурнирите. В турнира за Купата на УЕФА тимът на Стойчо Младенов се изправя срещу Динамо Минск и отстранява отбора от Беларус след 4:1 като гост и 1:0 в София. Следващият противник на армейците е английският Блекбърн, с който стават епични сблъсъци, оставили своя драматичен отпечатък в историята. След 1:1 на Острова с гола на Велизар Димитров идва и реваншът на пълния "Българска армия". До 57-та минута Блекбърн повежда с 3:0 и мнозина биха се отчаяли, но не и ЦСКА, не и публиката на ЦСКА, която дава всичко от себе си, за да вдигне футболистите на Стойчо Младенов. С два гола на Емил Гъргоров (единият от дузпа) и един на Агналдо армейците стигат до 3:3. Цесекарите дават всичко от себе си и само късметът позволява на Блекбърн да оцелее във врящия котел в Борисовата градина и да продължи в следващия кръг от надпреварата.

Сподели:          

СПОНСОРИ

A1 Mobile App

Sponsors

A 1Petrol

acibademcityclinic

motopoint.bg

Костюми "HUGO BOSS"

Армейско пиво

Sponsors

Copyright © 2020 ЦСКА
Всички права запазени.

Последвайте ЦСКА